NASTUP HRVATSKOG KONGRESNOG I INSENTIV UREDA NA SPECIJALIZIRANOJ BURZI CONVENTA

Slika 21.-22.1.2010;HTZlogo.jpg

Hrvatski kongresni i insentiv ured sudjeluje na kongresnoj i insentiv burzi CONVENTA, koja se održava u Ljubljani 21. i 22. siječnja 2010. godine.

Burza je smještena na 1400 m2, na kojoj će sudjelovati oko 90 izlagača iz Jugoistočne Europe od kojih je 28 izlagača iz Hrvatske. Izlagači će se susresti sa 150 europskih kupaca na unaprijed dogovorenim sastancima. Hrvatski kongresni i insentiv ured tako će na jednom mjestu okupiti brojne turističke subjekte i kongresne urede iz Hrvatske i to: Blusun Hotels & Resorts, Kongresni ured Rijeka, Jadran Hoteli Rijeka, Croatia Hoteli, Turistička zajednica Dubrovačko – neretvanske županije, Dubrovnik Travel DMC, Elite Travel, Falkensteiner Hotels & Residneces, Hotel Aristos, Hoteli Baška, Istraturist Umag, Kazbek Hoteli, Kempinski Hotel Adriatic Istria, Kompas DMC & PCO, Le Meridien Lav, Split ,Liburnia Riviera Hoteli Opatija, Maistra Rovinj, Kongresni ured Opatija, Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun gardens, Radisson Blu Resort Split, Spa & Golf Resort Sv. Martin, Sunčani Hvar Hoteli, The Regent Esplanade Zagreb, Valamar Hotels & Resorts, VenEvent DMC, Turistička zajednica grada Zagreba i Kongresni ured Zagreba.

Hrvatski kongresni i insentiv ured će u 2010. godini svoje aktivnosti usmjeriti na promidžbu hrvatske kongresne i insentiv ponude na međunarodno kongresno i insentiv tržište te aktivno sudjelovati u daljnjem razvoju ove ponude. Provođenjem tog programa izravno se utječe na produženje turističke sezone kao i na povećanje prihoda u turizmu budući sudionici skupova i insentiva prosječno dnevno troše četiri do pet puta više od prosječnih turista, a također se zadovoljni sudionici skupova i insentiva vraćaju u Hrvatsku kao turisti. Posebno napominjemo da se ovako kvalitetno postavljen program realizira u suradnji javnog i privatnog sektora, a kao primjer možemo navesti sudjelovanje 32 suizlagača uz Hrvatski kongresni i insentiv ured na najvažnijim svjetskim burzama IMEX, Frankfurt i EIBTM Barcelona.

Hrvatska se posljednjih godina aktivno uključila u međunarodnu kongresnu i insentiv djelatnost i danas je afirmirano i respektabilno kongresno i insentiv odredište, što je najbolje vidljivo iz velikog broja međunarodnih skupova koji se održavaju u Hrvatskoj. Kada kongresni organizator odlučuje o odredištu razmatra ponude iz cijeloga svijeta, a kada se odlučio za Hrvatsku, prvenstveno je prevagnulo ono što dobiva za uloženi novac.

Hrvatska je financijski privlačna i konkurentna s obzirom na kvalitetu koju nudi u organizaciji kongresa i insentiva.


Najave