Na utrci Powerboat P1 sredinom travnja u Splitu 50 tisuća ljudi

Slika 21.1.2010

U Splitu će se od 16. do 19. travnja održati utrka svjetskog prvenstva formule 1 na vodi "Powerboat P1" za koju pripreme ulaze u završnu fazu, a osim povećanja broja noćenja u Splitu od oko 50 posto u odnosu na lanjski travanj, organizatori očekuje i da će tu utrku pratiti najmanje 50 tisuća ljudi, izvijestili su danas iz organizacijskog tima te utrke.

Istaknuvši da će timovi za tu utrku u Split stići već početkom travanja, organizatori napominju i da su već sada rezervirani svi smještajni kapaciteti u splitskim hotelima s četiri i pet zvjezdica.

Zahvaljujući tome očekuje se da će se broj noćenja u ovogodišnjem travnju u Splitu povećati s lanjskih 17,2 tisuće na gotovo 26 tisuća, od čega će otprilike 16 tisuća ostvariti strani gosti.

Powerboat P1 je vodeći svjetski nautički motosport u kojem se ekipe iz čitavog svijeta utrkuju pri brzinama većim od 200 kilometara na sat u snažnim dvomotornim mono-trup powerboat brodovima.

Splitskom utrkom otvorit će se ujedno 8. sezona svjetskog prvenstva Powerboata P1, a osim Splita domaćini utrka bit će još šest gradova, od kojih su za sada potvrđeni Jalta (Ukrajina), Istanbul (Turska), Cascais (Portugal), Goteborg (Švedska), Sirakuza (Italija). Za sedmi grad se još očekuje potvrda. (Hina)


Pisane vijesti