Otvoren ovogodišnji Promohotel

Slika /arhiva/110316-promohotel-w.jpg

Na 29. međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam "Promohotel", koji se od danas do 29. ožujka održava u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, svoju ponudu namijenjenu ponajprije hotelijerima, ugostiteljima i privatnim iznajmljivačima predstavlja 120 izlagača.

Izlagači iz svih dijelova Hrvatske te iz Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske, na 3.000 četvornih metara unutarnjeg i 500 kvadrata vanjskog prostora, izlažu namještaj i opremu za interijere i eksterijere, rashladne uređaje, papirnatu galanteriju, proizvode za grijanje i korištenje obnovljivih izvora energije, hranu i slastice te niz drugih proizvoda.

Predsjednica županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić na današnjem je otvaranju sajma istaknula kako, unatoč gospodarskoj krizi, "Promohotelu" ne nedostaje izlagača koji očekuju sklapanje poslova i bolju prepoznatljivost svojih proizvoda.

To su ponajprije prehrambeni artikli, namještaj za opremanje vanjskog i unutarnjeg prostora, oprema za kupaonice i ostali proizvodi potrebni u turizmu. Kvaliteta se posebno u turističkom sektoru prepoznaje, kazala je Jaklin Majetić dodavši kako se kvalitetni domaći proizvodi drvne industrije predstavljaju u sklopu projekta Hrvatske gospodarske komore "Drvo je prvo".

U sklopu sajma održava se i 13. izložba ekoloških i autohtonih proizvoda "Promonatura" u organizaciji udruge Bio Istra, a danas je održan i okrugli stol na temu "Mjere ruralnog razvoja, održivom poljoprivredom za održivi turizam" na kojemu se raspravljalo o mjerama poticaja u poljoprivredi za razdoblje od 2014. do 2020., novoj legislativi i drugim novostima.
(Hina)



Pisane vijesti