Otvoren Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Slika /arhiva/130222-Zgomba_bgd.jpg

Jučer je u Beogradu otvoren 35. po redu Sajam turizma, jedna od važnijih manifestacija ovog tipa na području jugoistočne Europe. Sajam su otvorili predsjednik ECTAA-e Boris Žgomba, ministar u Vladi Republike Srbije, Bratislav Petković i državnik tajnik u Ministarstvu financija i privrede Goran Petković.

Prilikom otvaranja, čelni čovjek ECTAA-e čestitao je domaćinima na nedavnom primanju YUTA-e, (Nacionalne asocijacije turističkih agencija) u članstvo te organizacije. Naglasio je kako je ECTAA udruženje koje objedinjuje nacionalne udruge putničkih agencija iz 30 zemalja te da je kroz članstvo u ECTAA-i obuhvaćeno oko 77 tisuća putničkih agencija i turoperatora diljem Europe. Neki od ciljeva Udruge su, između ostalog, i jačanje značenja i pozicije putničkih agencija u Europi. Godišnji promet od turizma koji se generira putem članica ECTAA-e iznosi više od 300 milijardi eura godišnje, a i iz te činjenice proizlazi koliko je velika važnost turizma za Europu i europsko gospodarstvo u cjelini, pa tako i ovakvih manifestacija koje to dodatno osnažuju.

Danas će novinarima i partnerima te posjetiteljima sajma biti predstavljena suradnja između Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke organizacije Beograd. Naime, u Rijeci i na Kvarneru će se tijekom  svibnja/lipnja predstaviti turistička ponuda grada Beograda kroz brojne scenske, glazbene i gastronomske programe koji su u pripremi. Turistička zajednica Kvarnera će tijekom posjeta Beogradu predstaviti cjelokupnu ponudu destinacije Kvarner s posebnim naglaskom na aktualne projekte Kvarner Gourmet i Kvarner Food odnosno na eno i gastro ponudu Kvarnera koja je  posjetiteljima iz Beograda posebno privlačna, posebice i s obzirom na činjenicu da upravo gosti iz Beograda posjećuju Kvarner tijekom vikenda i izvan glavne sezone kada uživaju u kvarnerskim restoranima i konobama.

Na Beogradskom sajmu do nedjelje 24. veljače traju četiri manifestacije - 35. Međunarodni sajam turizma, 9. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA, 8. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“ i 4. Međunarodni sajam vina BEOWINE.



Pisane vijesti