U Zagrebu promocija turizma Zagrebačke županije koji jača

Slika /arhiva/zgb_zu_logo-grb.jpg

Na središnjem zagrebačkom Trgu bana J. Jelačića danas je počela manifestacija "Turistička ponuda Zagrebačke županije" u sklopu koje se u organizaciji Zagrebačke županije i njenih turističkim zajednicama do 24. veljače predstavlja 12 gradova i općina iz te županije sa svojom turističkom i drugom ponudom.

Turistička ponuda te županije predstavlja se na štandovima u šatoru na Trgu Jelačiča, a osim što će moći kupiti različite autohtone proizvode za posjetitelje je priređen i bogat kulturno-umjetnički program s nastupima KUD-ova i drugih izvođača iz te Županije, doznaje se iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Time se Zagrepčane i ostale posjetitelje želi potaknuti na obilazak okolice Zagreba, posjetu izletištima, ugostiteljskim objektima, raznim manifestacijama, kojih je oko 200 godišnje, te vinskim cestama i drugim lokacijama.

Poput Zagreba i Zagrebačka županija zadnjih godina bilježi porast turističkog prometa, posebno izletnika iz Zagreba i stranaca, koji su u strukturi premašili broj domaćih turista, 55 naspram 45 posto.

Potencijali za razvoj turizma u Županiji i dalje su veliki, iako se u zadnjih nekoliko godina dosta ulagalo u kvalitetu i proširenje smještajnih kapaciteta, različite razvojne projekte i posebno ruralni turizam, ističu uz TZZŽ-a.

Trenutno Zagrebačka županija raspolaže s ukupno više od 1.600 komercijalnih turističkih kreveta, od čega oko 560 u hotelima, 130 u hostelima, 400 u prenočištima, 225 u privatnom smještaju i oko 350 u izletištima.

Prošla je godina bila rekordna za turizam Županije s porastima noćenja od 14 posto, na gotovo 74 tisuće, te turističkih dolazaka od 12 posto, na 40 tisuća.

I ove godine u toj Zagrebačkoj županiji očekuju nastavak pozitivnih trendova, koji su se već pokazali u prvim mjesecima, posebno na manifestacijama poput Samoborskog fašnika koju je posjetilo rekordnih oko 160 tisuća ljudi. (Hina)



Pisane vijesti