Otvoren 7. sajam lova, ribolova i turizma SALORI 2010.

Slika 23.4.2010

Na sajamskom prostoru Pampasu u Osijeku danas je otvoren 7. sajam lova, ribolova i turizma "SALORI 2010" na kojem više od 140 sudionika izlaže ribolovnu, lovnu i turističku opremu.

Direktorica tog sajma Ines Teskera istaknula je kako je sajam lova i ribolova te turističke ponude postao najveći te vrste u Hrvatskoj. Dodala je kako im je želja da taj sajam što prije postane najpoznatiji sajam te vrste u Europi, jer za to, kako je rekla, postoje svi preduvjeti.

Sajam, koji traje do nedjelje 25. travnja, otvorio je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, koji je posebno naglasio da se već po broju izlagača, koji je iz godine u godinu sve veći, da naslutiti da je riječ o sajmu koji je iznimno atraktivan, ali i bitan za gospodarski razvitak županije.

Osječko-baranjska županija najbogatije je hrvatsko područje s vodama i šumama, na kojemu ima mnogo ribljih vrsta i divljači, što je važno za razvitak kontinentalnog turizma, koji postaje sve atraktivniji. Osječko-baranjska županija u proteklih pet godina uložila je u razvoj lovstva više od osam milijuna kuna, rekao je Šišljagić.

Predsjednici Hrvatskoga lovačkog saveza i Hrvatskoga športsko-ribolovnog društva Đuro Dečak i Vladimir Sever istaknuli su da osječki sajam lova i ribolova nije važan samo za Osječko-baranjsku županiju, nego za cijelu Hrvatsku, jer je riječ o ponudi koja je Europi i te kako zanimljiva. Dečak je rekao da su svi lovni aranžmani za ovu godinu već rasprodani.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako se priprema proširenje sajamskog prostora jer je "više nego očito da sadašnji kapaciteti ne zadovoljavaju sve veću ponudu i zainteresiranost izlagača".

Sudionike sajma pozdravio je i ravnatelj Uprave za lovstvo Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Robert Laginja, koji je istaknuo da su učinjeni bitni pomaci u razvoju lovstva i ribolovstva te da je, među ostalim, obnovljen matični fond divljači.

Osim predstavljanja lovne, ribolovne i turističke opreme, na sajmu će se održati i mnogi popratni događaji, poput SALORI kupa 2010. u lovnom streljaštvu, ocjenjivanja trofeja divljači i izložbe lovačkih pasa. (Hina)
 

Pisane vijesti