Predstavljeni Javni pozivi za programe potpora razvojnim turističkim projektima

Slika /arhiva/100423-virp1.jpg

Uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, njegovih zamjenika Zdravka Dijakovića i Zvonimira Koića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo te ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove u Ministarstvu turizma Tomislav Vukovac, predstavili su Javne pozive Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima, a čiji je rok za prijavu najkasnije do 31. svibnja 2010. godine.
 


Uz naglasak da se želi razvijati kontinentalni turizam i da se zbog svega toga ulažu znatna sredstva na području kontinentalne Hrvatske predstavljeno je deset programa za koje su javni pozivi raspisani 2. travnja ove godine. Osim toga, državni tajnik Ivo Mujo govorio je i o Javnom pozivu za uključivanje u program kreditiranja seoskog turizma „Razvoj turizma na selu“. Istaknuo je da se radi o iznimno povoljnim kreditnim linijama za razvoj turizma na selu.
 


Dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu turizma, a cjelokupni tekstovi navedenih programa i javnih poziva mogu se pronaći na službenim Internet stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr), Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr), a zainteresirani se u vezi navedenog mogu javiti i u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (www.ravidra.hr) i u Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije (www.tzvpz.hr).
 


Prezentaciji programa i javnih poziva nazočili su i predstavnici turističkih zajednica i ureda s područja Virovitičko-podravske županije, HGH Županijske komore Virovitica, Upravnih odjela Virovitičko-podravske županije.
 


Poslije predstavljanja programa, državni tajnik Ivo Mujo, u pratnji zamjenika župana Zdravka Dijakovića i Zvonimira Koića, te direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić, obišao je ugostiteljski praktikum u Srednjoj školi Pitomača, Turistički ured u Pitomači, prijelaz preko Drave kod Križnice, OPG Kufner u Lukavcu i Lovački dom u Bakiću.
 

Pisane vijesti