Otvoren 2. vukovarski etno sajam

Slika /arhiva/VUKOVAR, 9.10.2009
Drugi vukovarski etno sajam, na kojem je proizvode i usluge izložilo sedamdesetak izlagača tradicijskih obrta, rukotvorina, antikviteta te proizvođača hrane i pića, otvoren je danas u središtu grada.
 
Otvarajući sajam državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branko Mučnjak istaknuo je značaj Strategije i Zakona o regionalnom razvoju čije donošenje je u pripremi.
 
"Istraživanja su pokazala kako upravo Panonska regija, kojoj i ova županija pripada, u Hrvatskoj najviše zaostaje u razvoju. Donošenjem Strategije i Zakona, koji bi na snagu trebao stupit iduće godine, omogućit će da ova područja dobiju više novca za razvoj nego do sada", kazao je Mučnjak.
 
Sudionike i posjetitelje sajma, pozdravio je i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo najavivši kako bi iduće godine Vukovarski etno sajam trebao prerasti u prvi Vukovarski sajam, u trajanju najmanje tjedan dana.
 
Tijekom sajma, koji završava sutra, bit će održane i radionice tradicijskih zanata i rukotvorina poput izrade zlatoveza, kovanja novčića i slikanja te izrade tradicijskih frizura.
 
U nedjelju će se u okviru sajma održat i kulturno-umjetnički program pripadnika nacionalnih manjina "Bogatstvo različitosti" u kojem će se predstaviti vukovarska kulturno-umjetnička društva i udruge srpske, mađarske, rusinske i ukrajinske te njemačke i austrijske nacionalne manjine. (Hina)
 

Pisane vijesti