Otvoreni sajmovi "Jabučni dani" i „Zlatne ruke“

Slika /arhiva/ĐAKOVO, 9.10.2009
U Đakovu su danas otvorene 8. županijska, 4. regionalna i 2. međunarodna izložba jabuka i jabučnih proizvoda "Jabučni dani" 2009., koju od ove godine prati i 1. đakovački poljoprivredni sajam Expo "Zlatne ruke".
 
"Jabučni dani" okupili su oko 70, a "Zlatne ruke 16 izlagača. Voćari su izložili niz suvremenih, ali i starih, gotovo zaboravljenih sorta jabuka te prerađevine - od sokova, kolača do pekmeza. Gosti "Jabučnih dana" su Istarska i Međimurska županija, a međunarodni izlagači su iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.
 
Sajam "Zlatne ruke" okupio je proizvođače poljoprivrednih proizvoda - povrtlare, cvjećare, proizvođače sjemena, poljoprivredne mehanizacije te predstavnike tradicijskog veza i običaja. Predstavilo se i nekoliko poslovnih banaka koje prate poljoprivrednu proizvodnju.

"Jabučne dane" organizirali su Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Udruga voćara "Voćar Đakovština". Po podacima te udruge u Đakovštini ima 350 hektara voćnjaka, od toga 150 hektara jabuka. Pokrovitelji su Osječko-baranjska županija i grad Đakovo.
 
Prvi sajam "Zlatne ruke" organizirala je đakovačka turistička zajednica.

"Jabučni dani" i "Zlatne ruke" završavaju sutra. (Hina)


Pisane vijesti