Otok Korčula glavna tema novog broja tipTravel magazina

Slika /arhiva/tipTravel_no-015.jpg

Otok Korčula glavna je tema novog broja tipTravel magazina, prvog hrvatskog digitalnog i interaktivnog online magazina o turizmu i putovanjima, čitanog u više od 120 zemalja svijeta. Kroz glavnu temu broja predstavljene su atrakcije, turistička ponuda i niz doživljaja koje turistima i svim posjetiteljima otoka nude grad Korčula te općine Lumbarda, Smokvica, Blato i Vela Luka. U nastavku teme slijede i preporuke za izlete s otoka Korčule do obližnjeg otoka Mljeta, kao i do otoka Lastova. Iz Dubrovačko-neretvanske županije magazin donosi i priču o tradicijskom nakitu, sve popularnijem i među holivudskim zvijezdama, te čitateljima, kroz integrirani video, predstavlja nagrađivani promotivni film "Dubrovnik and Time".

Kroz novi broj, koji ima ukupno 166 stranica, magazin čitatelje vodi i na istok Hrvatske te im predstavlja novitete i atrakcije Vukovarsko-srijemske županije te navodi razloge za posjet Baranji i Osijeku. Ljubitelje eno-gastro doživljaja zaintrigirat će tema o cestama vina i sira Zagrebačke županije, dok će ljubitelji konjičkog turizma otkriti čari Bjelovarsko-bilogorske županije, njezinih trasiranih konjičkih staza i bogate eno-gastro ponude koja ih prati.

Kako su kratki, tzv. city-break posjeti velikim gradovima sve popularniji u svijetu, tu je i tema "Zagreb u 48 sati" u kojoj magazin donosi preporuku što vidjeti i doživjeti u hrvatskoj metropoli u samo dva dana. Kroz rubriku "Tragovima prošlosti" čitatelje podsjeća na profesora Baltazara, a klikom na video u sklopu članka moguće je pogledati jednu od epizoda ove legendarne animirane serije.

Poseban dio magazina posvećen je destinacijama srednje Dalmacije, sjevernog Jadrana i Istre, a magazin donosi i intervju s ministrom turizma, Antunom Klimanom. Od trendova predstavlja novitete s ovogodišnjeg ITB-a, a posebna tema je posvećena putovanju s djecom. U gourmet rubrici, ususret ljetu, predstavlja mediteransku prehranu, a od inozemnih destinacija top deset svjetskih plaža, među koje je uvrštena i poznata hrvatska plaža Zlatni rat na otoku Braču.

tipTravel magazine izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku svaka tri mjeseca te je svim čitateljima besplatno dostupan za čitanje. Sva izdanja magazina možete pronaći na platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na iOS Newsstand aplikaciji, koju je moguće besplatno preuzeti u AppStoreu (dovoljno je upisati "tipTravel"). Putem aplikacije je, zbog niza interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja.



Pisane vijesti