Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Dubrovniku

Slika /arhiva/1009-dbk-rujan.jpg

U Dubrovniku je trenutačno dva posto više gostiju nego u isto vrijeme lani, dok je od početka godine zabilježeno 10 posto više turističkih dolazaka te 13 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2009. godine, istaknula je direktorica dubrovačke Turističke zajednice Jelka Tepšić na današnjoj konferenciji za novinare na kojem je predstavljen trodnevni program obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna.



Naglasila je također kako će se Dubrovnik uskoro približiti brojci od dva milijuna ostvarenih noćenja.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma u Dubrovniku će se upriličiti trodnevni program, koji će početi u subotu, 25. rujna, ispred crkve sv. Vlaha, gdje će se održati tradicionalna Festa od mušula uz nastup dubrovačkih klapa, a sav prihod od prodaje toga specijaliteta namijenjen je Odjelu kardiologije dubrovačke Opće bolnice.

U nedjelju, 26. rujna, na Stradunu će se uprizoriti "Primorska svadba" uz nastup Folklornog ansambla Linđo, dok će na sam Dan svjetskog turizma, 27. rujna, ulicama grada proći povijesna povorka na čelu s gradskom stražom i ansamblom Fiori Musicali. Također tijekom cijeloga dana će biti održan Sajam tradicijskih obrta. (Hina)

Pisane vijesti