Novi broj tipTravel magazina u znaku zdravstvenog turizma, adventa i karnevala

Slika /arhiva/tipTravel017_zima.jpg

Kvalitetne zdravstvene usluge, vrhunski liječnički kadar, konkurentne cijene, brojni prirodni ljekoviti činitelji, laka dostupnost i duga turistička tradicija samo su neke od prednosti zbog kojih Hrvatska postaje sve poznatije odredište zdravstvenog turizma. Upravo je tom turističkom proizvodu posvećena glavna tema novog broja tipTravel magazina, digitalnog i interaktivnog online magazina o turizmu i putovanjima, čitanog u više od 120 zemalja svijeta. "Razvoj turističkih proizvoda, kao što je zdravstveni turizam, krucijalan je za produženje turističke sezone, odnosno za disperziju i povećanje turističkog prometa izvan glavne turističke sezone. Potencijalni prihodi u zdravstvenom turizmu Hrvatske su jedna milijarda eura, dok današnji prihodi iznose oko 450 milijuna eura. Stoga, prostora za razvoj još ima puno i na tome ćemo intenzivno raditi", komentirao je za magazin ministar turizma Gari Cappelli te dodao kako je zdravstveni turizam velik potencijal i za ulaganja budući da može raditi cijelu godinu i u svim dijelovima Hrvatske te privući i tzv. brown i greenfield investicije.

Kvalitetne zdravstvene usluge, vrhunski liječnički kadar, konkurentne cijene, brojni prirodni ljekoviti činitelji, laka dostupnost i duga turistička tradicija samo su neke od prednosti zbog kojih Hrvatska postaje sve poznatije odredište zdravstvenog turizma. Upravo je tom turističkom proizvodu posvećena glavna tema novog broja tipTravel magazina, digitalnog i interaktivnog online magazina o turizmu i putovanjima, čitanog u više od 120 zemalja svijeta.

"Razvoj turističkih proizvoda, kao što je zdravstveni turizam, krucijalan je za produženje turističke sezone, odnosno za disperziju i povećanje turističkog prometa izvan glavne turističke sezone. Potencijalni prihodi u zdravstvenom turizmu Hrvatske su jedna milijarda eura, dok današnji prihodi iznose oko 450 milijuna eura. Stoga, prostora za razvoj još ima puno i na tome ćemo intenzivno raditi", komentirao je za magazin ministar turizma Gari Cappelli te dodao kako je zdravstveni turizam velik potencijal i za ulaganja budući da može raditi cijelu godinu i u svim dijelovima Hrvatske te privući i tzv. brown i greenfield investicije.

Koji su glavni izazovi zdravstvenog turizma u Hrvatskoj te preduvjeti za njegov snažniji razvoj otkrio je, kroz intervju, Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i ravnatelj Daruvarskih toplica - Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Magazin, nadalje, bilježi i adventska događanja u Zagrebu, proglašenom najboljom adventskom destinacijom u Europi, te u Osijeku, Baranji i Dubrovniku, a čitateljima diljem svijeta predstavlja i tri tradicionalna hrvatska karnevala - Lastovski poklad, Murterske bake i Samoborski fašnik.

Novi broj donosi i priče o nacionalnim parkovima Plitvička jezera i Krka te zanimljive teme iz srednje Dalmacije i Bjelovarsko-bilogorske županije, a predstavlja i atrakcije općine Bilje, ruralnog bisera istočne Hrvatske.

Obiteljska putovanja, sigurn(ij)a odredišta, astro turizam, safari i krstarenja samo su neki od trendova koji će, prema predviđanjima nekoliko istraživačko-konzultantskih tvrtki, obilježiti i 2017. godinu, navodi se u članku posvećenom svjetskim turističkim trendovima. Od inozemnih odredišta predstavljeni su Frankfurt, kao poznato city break odredište te Himalaja kroz priču o inspirativnom putovanju.

tipTravel magazine izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku svaka tri mjeseca te je svim čitateljima besplatno dostupan. Sva izdanja magazina je moguće pronaći na svjetskoj platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na iOS Newsstand aplikaciji, koju je moguće besplatno preuzeti u AppStoreu (dovoljno je upisati "tipTravel"). Putem aplikacije je, zbog niza interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja, a sve poveznice nalaze se i na web stranici magazina.



Pisane vijesti