Cappelli čestitao Zagrebu na ponovnoj tituli europske adventske destinacije

Slika /arhiva/P-H20161126000545.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli čestitao je večeras Zagrebu i Zagrepčanima "na velikom postignuću, što su već drugu godinu zaredom najbolja europska adventska destinacija".

Glasači na europskom portalu European Best Destinations (EBD) i ove su godine Zagreb s njegovim adventom proglasili najboljom božićnom destinacijom u Europi.

Ministar u čestitki, koju je poslao zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjednici Turističke zajednice grada Zagreba Martini Bienenfeld, ističe kako je to prekrasno priznanje čestitka svim turističkim djelatnicima u Gradu Zagrebu, a i šire.

Nadamo se da će to biti motivacija za daljnji razvoj destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske, dodaje Cappelli.

„Vjerujem kako će i ove zime, ali i tijekom čitave iduće godine naši dragi gosti uživati u našoj prekrasnoj zemlji, u zimskim čarima Zagreba te doživjeti prekrasan zagrebački Gornji grad, park Zrinjevac, Ledeni park na Tomislavovu trgu, Trg bana Josipa Jelačića te mnoga druga mjesta i sadržaje, prirodne ljepote i kulturu kojom se tako ponosimo. Zagreb ima sve više motiva za dolazak stranih turista, nudi sve više doživljaja gostima, interesantnih sadržaja u kojima mogu uživati. To je, uz kvalitetne kapacitete i ljubaznost domaćina, recept za uspjeh na turističkom planu", ističe ministar turizma, koji gradonačelniku i turističkim djelatnicima želi uspješan kraj ove godine i sljedeću, još jednu kvalitetnu i još uspješniju turističku godinu.

Inače, za najbolju božićnu destinaciju u Europi ove su godine bila nominirana 54 grada, a na internetskoj stranici Europe's Best Destinations glasovalo se od 2. do 12. prosinca.
Na EBD portalu za božićne europske destinacije glasovalo je 188 tisuća ljudi iz 124 zemlje svijeta, a Zagreb je dobio najviše glasova, više od 33 tisuće. Portal EBD među ostalim navodi kako je zabilježio glasove iz gotovo svih dijelova svijeta, čak tri s Jamajke - za Dresden, Zagreb i Beč, a jedan glas Zagreb je dobio i s Antartike.

Na listi 20 najboljih božićnih destinacija ili The Best Christmas Market in Europe iza Zagreba su na drugome i trećemu mjestu Strasbourg (19,2 tisuće glasova) te Colmar (13,3 tisuće glasova). Četvrti je Aachen, peti Beč, a na zadnjim mjestima Manchester, Helsinki i Lille. (Hina/FaH)



Pisane vijesti