Ministrica Brnjac uručila ugovore za sportsku infrastrukturu vrijedne 4 milijuna eura

Slika /1_A_fotke_vijesti/230925_DSC_2557.JPG

​Ministrica Nikolina Brnjac danas je u Zagrebu uručila ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Ugovore vrijedne 4.059.199 eura potpisali su predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

„Vrijednost potpisanih ugovora je veća od 4 milijuna eura, čime su ukupna ulaganja Vlade Republike Hrvatske u sportsku infrastrukturu od 2018. godine narasla do gotovo 14 milijuna eura. Ukupno je zahvaljujući provedbi ovog natječaja do sada obnovljeno ili sagrađeno 250 sportskih objekata, a uključeni su razni sportovi, pa tako ulažemo u atletske staze, nogometna igrališta i velika i mala, teniske terene, vanjska sportska igrališta, sportske dvorane te sve druge sportske objekte. Vlada će kroz ovakve aktivnosti, ali i niz drugih, i dalje nastaviti pomagati sportu na lokalnoj razini, kako bismo svim našim građanima, kako vrhunskim sportašima, tako i rekreativcima, a pogotovo djeci i mladima, omogućili bavljenje sportom u svim dijelovima Hrvatske“, rekla je ministrica Brnjac te najavila kako će 30. rujna 2023. stupiti na snagu Pravilnik o programu javnih potreba u sportu.

Program javnih potreba u sportu je jedinstveni dokument koji ćemo donijeti po prvi puta, a koji objedinjuje sve programe i projekte središnje države važne za razvoj sporta. Tu govorimo o programima svih pet krovnih sportskih udruženja, novu aktivnost pomoći 21 županijskoj sportskoj zajednici za stručni rad i opremu za djecu i mlade do 18 godina, javni poziv za sportske građevine, organizaciju velikih međunarodnih sportskih natjecanja, natječaje programa lokalnog sporta, Hrvatska pliva i druge. Za županije, gradove i općine velika je prednost činjenica da će javni poziv za infrastrukturu i velika međunarodna natjecanja biti provedeni u godini koja prethodi godini za koju se donosi proračun, čime će predstavnici jedinica lokalne i regionalne razine moći kvalitetnije i transparentnije planirati svoje aktivnosti“, objasnila je Brnjac.

U ovoj godini putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinancirat će se dvije atletske staze i dva teniska terena, petnaest velikih i šesnaest malih nogometnih igrališta, devet sportskih dvorana, trinaest vanjskih sportskih igrališta, 26 outdorfitness/street workout te četiri projekta za ostale sportove.

Priopćenja