Ministrica Brnjac na Tourism Lider Forumu predstavila hrvatsku reformu upravljanja turizmom

  • Slika /1_A_fotke_vijesti/230928_mints_su1.jpg
  • Slika
  • Slika

​Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravi u Saudijskoj Arabiji gdje je danas sudjelovala u ministarskom panelu u sklopu Tourism Lider Foruma pod nazivom „A sustainable future for Travel & Tourism“ na kojem je Hrvatska predstavljena kao zemlja primjer te predvodnica u realizaciji ciljeva održivosti kroz jedinstven zakonski okvir te konkretne strateške odrednice.

Ministrica Brnjac na panelu je govorila o svim strateškim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u razvoju održivog turizma.

 „Bilo mi je zadovoljstvo kolegama iz cijelog svijeta predstaviti našu reformu upravljanja turizmom i najbolje prakse. Očekujemo kako će mjere predviđene novim Zakonom o turizmu doprinijeti gospodarskoj, ekološkoj i socijalnoj otpornosti urbanih, a posebice ruralnih i otočnih destinacija, kao i tvrtki koje posluju u turizmu, a ulaganja rezultirati razvojem turističkog sektora u Hrvatskoj u skladu s najvišim ekološkim standardima. Drago mi je što nas u svijetu sve više prepoznaju kao predvodnike održivog turizma i što naše aktivnosti te strateški i zakonodavni okvir drugim zemljama služe kao primjer najbolje prakse“, rekla je ministrica Brnjac.

Na Tourism Lider Forumu sudjelovali su ministri i visoki predstavnici turističkog sektora iz cijelog svijeta, a ministrica Brnjac održala je niz bilateralnih sastanaka. Susrela se s turskim ministrom kulture i turizma Mehmetom Nuri Ersoyom, zamjenicom ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije Haifom bint Muhammad Al Saud, predsjednicom Svjetskog vijeća za putovanja i turizam Juliom Simpson te Matthewom Upchurchom, glavnim izvršnim direktorom Virtuosa, jedne od vodećih međunarodnih mreža putničkih agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja.

Dan ranije, ministrica Brnjac prisustvovala je svečanom obilježavanju Svjetskog dana turizma u organizaciji Svjetske turističke organizacije te se upoznala s radom Globalnog centra za održivi turizam, koji je 2021. godine pokrenula Saudijska Arabija.

Priopćenja