Ministri na prvoj rafting regati 'Zrmanja 2006'

Slika /arhiva/zrmanja-phot-c.jpg

Sve pripreme su gotove i nakon puno truda u organizaciju sve je spremno za početak prve Hrvatske rafting regate „Zrmanja 2006.“ koja će se od 28. do 30. travnja održati pokraj Obrovca na rijeci Zrmanji, izjavio je direktor regate Đuro Župan na završnoj konferenciji za novinare.

Niz kanjon rijeke Zrmanje, od starta u Kaštelu Žegarskom do cilja na Berberovu buku tijekom 2,5 do tri sata, zajedno s 35 posada hrvatskih tvrtki, institucija i pojedinaca iz Slovenije, BiH, Mađarske i Hrvatske, spustit će se i ekipa hrvatske Vlade.

U čamcu će biti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora regate, s ministrima unutarnjih poslova Ivicom Kirinom, obrane Berislavom Rončevićem, zdravstva i socijalne skrbi Nevenom Ljubičićem, poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem, vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović, te će se eventualno priključiti i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, najavila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva koje je i pokrovitelj regate.

Hrvatska Vlada podržava održavanje prve rafting regate u Hrvatskoj, što pokazuje i dolazak brojnih ministara, dodala je ističući da ministarstvo podupire razvoj selektivnih oblika turizma jer se time proširuje i povezuje turistička ponuda obalnog sa kontinentalnim područjem, produžuje turistička sezona i razvijaju turistički nerazvijeni krajevi poput, u ovom slučaju, zadarskog zaleđa.

Kako je organizator najavio na konferenciji, ovom događaju nazočit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić koji će posjetiti grad Obrovac i tvornicu motornih jahti elan PBO, čijom će se jahtom elan 42 provozati od Maslenice do Obrovca te do cilja rafting regate u Berberovu buku.

Svečanost otvorenja regate je u petak u 20 sati u hotelu „Kanjon Zrmanje rafting centar“ u Obrovcu. Start je u subotu u 8 do 11.30 sati, a u 15 sati očekuje se dolazak zadnjih čamaca na cilj. Organiziran je i ručak, a u 20 sati predviđeno je proglašenje pobjednika regate uz dodjelu medalja i nagrada za učesnike te cjelovečernji zabavni program uz gala večeru uz klapu „Cambi“, plesnu skupinu iz Brazila i Zorana Jelenkovića. U nedjelju je predviđen piknik na jedrenjaku u donjem dijelu kanjona rijeke Zrmanje. 



Pisane vijesti