Ministarstvo turizma donijelo odluku o sufinanciranju 81 bazena za privatne iznajmljivače

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, odnosno prvu odluku mjere A4 o dodjeli novca za sufinanciranje gradnje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 81 bazen, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma. „Ove godine odlučili smo davati potpore za izgradnju unutrašnjih i vanjskih bazena za privatne iznajmljivače kako bismo podigli kvalitetu privatnog smještaja, koji čini ukupno polovicu smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Izgradnjom bazena potičemo dolazak turista i u vremenu kada sunce i more nisu glavni turistički proizvod. Osim toga, uskoro ćemo izaći u javnost s programom PPS (pred i posezona), a putem kojeg ćemo poticati destinacije na snažniju aktivnost u razdobljima izvan špice sezone“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin. Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, po prvi je put omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju), kao i sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim udruženjima za smještajne i ugostiteljske objekte.

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, odnosno prvu odluku mjere A4 o dodjeli novca za sufinanciranje gradnje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 81 bazen, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.

„Ove godine odlučili smo davati potpore za izgradnju unutrašnjih i vanjskih bazena za privatne iznajmljivače kako bismo podigli kvalitetu privatnog smještaja, koji čini ukupno polovicu smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Izgradnjom bazena potičemo dolazak turista i u vremenu kada sunce i more nisu glavni turistički proizvod. Osim toga, uskoro ćemo izaći u javnost s programom PPS (pred i posezona), a putem kojeg ćemo poticati destinacije na snažniju aktivnost u razdobljima izvan špice sezone“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, po prvi je put omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju), kao i sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim udruženjima za smještajne i ugostiteljske objekte.

Tako Ministarstvo turizma mjerom A4 ovoga programa sufinancira objekte u domaćinstvu (soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu) za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata). Podnositelji zahtjeva moraju imati registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 kreveta) ili 4 smještajne jedinice (odnosno 12 gostiju) u kampu. Također, moraju imati registraciju „Objekta u domaćinstvu“, najmanje jednu godinu kategorije 3 i više zvjezdica te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).  

Mjerom A ovog programa potiče se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diverzifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, te poboljšanje socijalne uključenosti.

Kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ Ministarstvo turizma će s ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanje turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te na projekte koji za cilj imaju unapređenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.

Rezultati prve odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.



Pisane vijesti