Ministar Lorencin posjetom Zagorju nastavlja raspravu o izmjenama Zakona o turističkim zajednicama

Slika /arhiva/2805148-krapina1.jpg

Povodom pripreme izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama, ministar turizma Darko Lorencin nastavio je, nakon posjeta Slavoniji te Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, javnu raspravu na terenu te je danas posjetio Krapinsko-zagorsku županiju. Na sastanku sa županom Željko Kolarom, direktoricom županijskog TZ-a Sanjom Škrinjar i predstavnicima turističkih zajednica, ministar je razgovarao o tezama za pripremu Zakona te obišao turističko selo Vuglec Breg. Ministar Lorencin istaknuo je važnost razvoja kontinentalnog turizma te ujedno predstavio glavne smjernice za izradu izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama, kojima će se uspostaviti efikasniji sustav funkcioniranja turističkih zajednica prema modelu DMO. „Novim zakonom poduprijet ćemo i turizam na kontinentu, drugačije ćemo rasporediti novac te vjerujem da će turističke zajednice kao DMO voditi glavnu riječ u unapređenju javne turističke infrastrukture, za što se mogu dobiti i dodatna sredstva iz fondova EU. Cilj nam je uspostaviti DMO koje će imati mogućnost i sposobnost generirati turističke proizvode“, istaknuo je Lorencin, dodavši kako Krapinsko-zagorska županija ima najjaču resursnu osnovu za razvoj zdravstvenog i medicinskog turizma te izvrsnu bazu za razvoj kulturnog, eno, gastro i vjerskog turizma.

Povodom pripreme izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama, ministar turizma Darko Lorencin nastavio je, nakon posjeta Slavoniji te Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, javnu raspravu na terenu te je danas posjetio Krapinsko-zagorsku županiju. Na sastanku sa županom Željko Kolarom, direktoricom županijskog TZ-a Sanjom Škrinjar i predstavnicima turističkih zajednica, ministar je razgovarao o tezama za pripremu Zakona te obišao turističko selo Vuglec Breg.

Ministar Lorencin istaknuo je važnost razvoja kontinentalnog turizma te ujedno predstavio glavne smjernice za izradu izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama, kojima će se uspostaviti efikasniji sustav funkcioniranja turističkih zajednica prema modelu DMO.

„Novim zakonom poduprijet ćemo i turizam na kontinentu, drugačije ćemo rasporediti novac te vjerujem da će turističke zajednice kao DMO voditi glavnu riječ u unapređenju javne turističke infrastrukture, za što se mogu dobiti i dodatna sredstva iz fondova EU. Cilj nam je uspostaviti DMO koje će imati mogućnost i sposobnost generirati turističke proizvode“, istaknuo je Lorencin, dodavši kako Krapinsko-zagorska županija ima najjaču resursnu osnovu za razvoj zdravstvenog i medicinskog turizma te izvrsnu bazu za razvoj kulturnog, eno, gastro i vjerskog turizma.

„U Krapinsko-zagorskoj županiji postoje mogućnosti za snažniji razvoj barem pet glavnih turističkih proizvoda za čije bi osmišljavanje, razvoj i marketing trebale biti zadužene turističke zajednice. Upravo zato, izmjenama Zakona želimo omogućiti stvaranje jakog aparata koji može razviti ove proizvode i jače surađivati s privatnim sektorom“, zaključio je Lorencin.

Podsjećamo, prema rezultatima ankete Ministarstva turizma o investicijama u turistički sektor, ove godine investicije gospodarskih tvrtki i Krapinsko-zagorske županije iznose 1,24 milijuna eura.

Također, u sklopu programa bespovratnih potpora, preko kojih Ministarstvo turizma podupire turističko razvojne projekte diljem Hrvatske, prošle je godine Krapinsko-zagorskoj županiji dodijeljeno gotovo dva milijuna kuna bespovratno za 24 projekta i 2 pristupne točke hotspot lokacija besplatnog pristupa Internetu.



Pisane vijesti