Ministar turizma pohvalio turističke projekte Šibensko-kninske županije

Slika /arhiva/130327-sibenik-008.jpg

Razvoj turističke djelatnosti u Šibensko-kninskoj županiji te turistički projekti od strateškog interesa za županiju bile su glavne teme današnjeg susreta ministra turizma Darka Lorencina sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i predstavnicima javnog i privatnog turističkog sektora ove županije. Ministar je predstavnike turističkog gospodarstva upoznao s aktivnostima Ministarstva turizma te naglasio kako su im vrata ministarstva otvorena za suradnju i partnerstvo kako u započetim, tako i u daljnjim projektima. Govoreći o prioritetima ministarstva, istaknuo je intenzivan rad na poticanju investicija te na izmjenama i dopunama zakonodavnog okvira. U tijeku je i priprema Operativnog marketinškog plana Hrvatske turističke zajednice za razdoblje 2014. - 2018. godine, nastavio je ministar, koja se usklađuju sa smjernicama iz Strategije. Naglasak je stavio i na pojačane aktivnosti u razdobljima pred i posezone te na razvoj novih turističkih proizvoda, prilagođenih turistima različitih profila. Kratko se osvrnuo i na novi Zakon o poticanju investicija i unaprjeđenju investicijskog okruženja, u kojem je po prvi puta uvršten i turizam. U nastavku je pohvalio kvalitetu na koju se ova destinacija opredijelila te snažnu usmjerenost županije prema novim ulaganjima i podizanju kvalitete turističke ponude. Dodao je kako je kontinuirano ulaganje u unaprjeđenje turističkog proizvoda jedini put za daljnji, još snažniji razvoj te naglasio važnost suradnje javnog i privatnog turističkog sektora na svim razinama.

Razvoj turističke djelatnosti u Šibensko-kninskoj županiji te turistički projekti od strateškog interesa za županiju bile su glavne teme današnjeg susreta ministra turizma Darka Lorencina sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i predstavnicima javnog i privatnog turističkog sektora ove županije. Ministar je predstavnike turističkog gospodarstva upoznao s aktivnostima Ministarstva turizma te naglasio kako su im vrata ministarstva otvorena za suradnju i partnerstvo kako u započetim, tako i u daljnjim projektima.

Govoreći o prioritetima ministarstva, istaknuo je intenzivan rad na poticanju investicija te na izmjenama i dopunama zakonodavnog okvira. U tijeku je i priprema Operativnog marketinškog plana Hrvatske turističke zajednice za razdoblje 2014. - 2018. godine, nastavio je ministar, koja se usklađuju sa smjernicama iz Strategije. Naglasak je stavio i na pojačane aktivnosti u razdobljima pred i posezone te na razvoj novih turističkih proizvoda, prilagođenih turistima različitih profila. Kratko se osvrnuo i na novi Zakon o poticanju investicija i unaprjeđenju investicijskog okruženja, u kojem je po prvi puta uvršten i turizam.

U nastavku je pohvalio kvalitetu na koju se ova destinacija opredijelila te snažnu usmjerenost županije prema novim ulaganjima i podizanju kvalitete turističke ponude. Dodao je kako je kontinuirano ulaganje u unaprjeđenje turističkog proizvoda jedini put za daljnji, još snažniji razvoj te naglasio važnost suradnje javnog i privatnog turističkog sektora na svim razinama.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je Šibensko-kninska županija dobila mogućnost prva ugostiti ministra Lorencina te naglasio kako je turizam jedna od strateških odrednica ove županije. Zajedno s ostalim predstavnicima turističkog gospodarstva, ministra je informirao o projektima na području županije te o nizu investicija koje su u pripremi, a među kojima je i izgradnja dviju novih marina. Govoreći o turističkom prometu, župan je rekao kako županija ostvaruje kontinuirani porast turističkih dolazaka i noćenja te kako je još 2005. godine uspjela dostići predratne rezultate, što se fizičkih pokazatelja tiče.

Među velikim projektima na području županije, istaknut je investicijski ciklus hotelskog naselja Solaris, koji će trajati još niz godina, a u kojem je nedavno završena rekonstrukcija Hotela Ivan, jednog od najvećih hotela u Hrvatskoj. U tijeku je i uređenje wellness centra, vodenog parka i sanitarnih čvorova u autokampu ovog hotelskog naselja, koji ima dobre najave za ovogodišnju sezonu.

U planu su i nove, 20 milijuna eura vrijedne investicije na području Vodica, grada koji i ove godine očekuje dobru sezonu. I Dogus grupa je dočekala sezonu s novim investicijama u marinu, a u planu je i izgradnja novih hotela s wellness centrom. Predstavnici marine Frapa naglasili su na sastanku važnost ulaganja u obrazovanje, a okupljeni sudionici sastanka pohvalili i mjeru vezanu uz smanjenje PDV-a za turizam.

U sklopu posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministar se susreo i s gradonačelnikom Šibenika Antom Županovićem, koji ga je pritom informirao o nizu projekata na gradskom području, vezanim uz turistički razvoj grada. Neki od projekata su uređenje plaža, izgradnja novih marina te planovi oko organizacije i otvaranja tzv. difuznog hotela u centru grada. U sklopu posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministar je u hotelskom naselju Solaris posjetio Hotel Ivan, koji ovogodišnju sezonu dočekuje rekonstruiran i s 25 novih soba, te obišao neke od gradskih projekata.



Pisane vijesti