Ministar turizma Gari Cappelli u službenom posjetu Međimurskoj županiji

Slika /z_Slike/z_logos/mint2018_1.jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu, 20. prosinca 2017. godine posjetit će Međimursku županiju.

Obilazak Međimurske županije, ministar Cappelli započet će u Čakovcu gdje će održati radni sastanak sa županom Međimurske županije s početkom u 11:00 sati u Uredu župana (Ruđera Boškovića 2, Čakovec). Po završetku radnog sastanka, s početkom u 11:30 sati, predviđene su izjave za medije.

U nastavku programa, u 12:00 sati, ministar Cappelli obići će LifeClass Terme Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri te multimedijsku postavu Centra za posjetitelje Ekomuzeja Mura. Posjet Ekomuzeju Mura uveličat će svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma za projekt „Skelarska drvena kuća - interpretacijski centar“ koji Ministarstvo turizma sufinancira iznosom od 231.800,00 kuna te projekt „Interpretacijski centar Dravski zlatari“ s iznosom od 700.000,00 kuna.

Potpisivanje ugovora ministra Cappellija te načelnika općine Sveti Martin na Muri i načelnika općine Donji Vidovec, održat će se u 13:35 sati u Mlinarskoj kući koja se nalazi u sklopu multimedijalnog centra Ekomuzej Mura (Marof, Žabnik). Po završetku potpisivanja Ugovora predviđene su izjave za medije u 13:45 sati.

Projekt „Skelarska drvena kuća“ zamišljen je kao interpretacijski centar za područje Sv. Martina na Muri i cijeloga Međimurja koji će se nalaziti u sklopu turističke destinacije Ekomuzej Mura. Ekomuzej Mura obuhvaća područje uz rijeku Muru uz hrvatsku i slovensku granicu te nudi izniman mozaik biodiverziteta te krajobrazne i kulturne raznolikosti, tradicijskih znanja, koja su očuvali starosjedioci te etnološki obojenih tradicijskih manifestacija.

„Interpretacijski centar Dravski zlatari“ se nalazi u središtu naselja Donji Vidovec – posljednjeg mjesta u Europi u kojem još uvijek živi umijeće ispiranja zlata. Centar će omogućiti cjelogodišnju interpretaciju „ispiranja zlata“ dok je do sada to bilo moguće samo 1-2 mjeseca godišnje, ovisno o vremenskim uvjetima. Gostima će se tako uz pomoć najnovijih tehnologija i multimedije na interaktivan način prikazati povijesno i kulturno nasljeđe te umijeće ispiranja zlata međimurskih zlatara.

Najave