Ministar turizma Damir Bajs i Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg o turističkoj suradnji Hrvatske i BiH

Slika /arhiva/080313-f3.jpg

Ministar okoliša i turizma Federacije BiH dr. sc. Nevenko Herceg i njegov savjetnik Tomislav Lukić, posjetili su danas Ministarstvo turizma gdje su ih primili ministar turizma Damir Bajs i Branko Grgić, državni tajnik. Ministri su suglasni da suradnja dvije zemlje na području turizma ide uzlaznom linijom, ali je nužna razmjena informacija o statusu postojećih projekata, posebice onih koji su usklađeni s aktualnim trendovima na turističkom tržištu. Ministar Herceg istaknuo je sudjelovanje Bosne i Hercegovine kao zemlje partnera na nedavno održanom sajmu GAST 2008 u Splitu, što je primjer uspješne regionalne suradnje koju je iniciralo upravo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Ministar okoliša i turizma Federacije BiH dr. sc. Nevenko Herceg i njegov savjetnik Tomislav Lukić, posjetili su danas Ministarstvo turizma gdje su ih primili ministar turizma Damir Bajs i Branko Grgić, državni tajnik.

Ministri su suglasni da suradnja dvije zemlje na području turizma ide uzlaznom linijom, ali je nužna razmjena informacija o statusu postojećih projekata, posebice onih koji su usklađeni s aktualnim trendovima na turističkom tržištu.

Ministar Herceg istaknuo je sudjelovanje Bosne i Hercegovine kao zemlje partnera na nedavno održanom sajmu GAST 2008 u Splitu, što je primjer uspješne regionalne suradnje koju je iniciralo upravo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Prema riječima ministra Bajsa, dvije zemlje, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, osim suradnje u pojedinim turističkim projektima i razmjene iskustava, mogu zajednički promovirati raznolike oblike turističke ponude, čemu će svakako pomoći i prijedlog sporazuma o turističkoj suradnji dvije zemlje. Mi nastavljamo suradnju u turizmu koja već postoji i između dvije zemlje i pojedinih županija u Hrvatskoj i BiH, rekao je ministar Bajs.

Početkom travnja ove godine Federalno ministarstvo okoliša i turizma organizira međunarodnu konferenciju o temi „Turističke mogućnosti Jadranskog zaleđa“ te je federalni ministar Herceg ovom prigodom na sudjelovanje pozvao ministra Bajsa i predstavnike Ministarstva turizma.

Jadransko zaleđe ima iznimno raznolik i očuvan prirodni i kulturni turistički potencijal, što je dragocjena ostavština koju zajednički trebamo očuvati, naglašeno je u pozivu, a još je nedovoljno iskorišten osobito kroz suradnju dvije zemlje.

Želja nam je uspostaviti regionalnu suradnju, jer BiH posjeduje stanovite turističke potencijale u turizmu u kojima se želimo osloniti na Hrvatsku, kao turističku velesilu, rekao je ministar Herceg. U tijeku je izrada strategije razvoja turizma, koju za nas radi Inženjerski biro iz Zagreba i Sveučilište u Rijeci, zaključio je Herceg.



Pisane vijesti