Ministar Lorencin u posjetu Parku prirode Kopački rit, povodom Svjetskog dana turizma

Slika /arhiva/kopackirit.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Povodom Svjetskog dana turizma, ministar turizma Darko Lorencin i pomoćnik ministra za zaštitu prirode u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep, posjetiti će u petak, 27. rujna 2013. godine, Park prirode Kopački rit, gdje će im biti predstavljena turistička ponuda Parka i budući projekti i planovi.

Izjave za medije predviđene su u 14.30 sati ispred Bioekološke stanice u kompleksu Dvorca Tikveš, nakon čega će ministri u pratnji novinara obići kompleks Dvorca, otići na vožnju eko brodicom i obići prezentacijski centar „Mali Sakadaš“.

Svjetski dan turizma ove se godine obilježava s temom „Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost“, čime se želi naglasiti odgovornost turističkih dionika, ali i potreba preuzimanja obveze zaštite globalnih vodnih resursa. Kao što je posljednjih nekoliko godina običaj, teme se izabiru u skladu s tematskim godinama Ujedinjenih naroda, a 2013. godinu UN je  proglasio Međunarodnom godinom vode.

Uoči posjeta Parku, ministar turizma Darko Lorencin sudjelovat će na otvorenju 4. Kongresa hrvatskih arhitekata, predviđenom u 11 sati te na okruglom stolu pod nazivom “Strategija prostornog uređenja RH – perspektive i budućnost”, u 12 sati.



Najave