Ministar Lorencin u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Slika /arhiva/w-130417-kzz3.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, sa suradnicima, posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju te se sastao s predstavnicima lokalne vlasti i turističkog gospodarstva županije. Na sastanku su, između ostalih, prisustvovali županica Sonja Borovčak, gradonačelnik grada Klanjca Željko Kolar i direktorica županijskog TZ-a Sanja Škrinjar. Ministar Lorencin upoznao je prisutne s aktivnostima Ministarstva turizma, istaknuvši dva prioritetna dokumenta za turističko upravljanje: Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja će se kroz nekoliko tjedana naći na raspravi i usvajanju u Hrvatskom saboru te Strateški marketinški plan hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine, čija izrada uskoro počinje. „Razvoj turizma na kontinentu predstavlja veliki izazov, a prilika za jači razvoj leži upravo u ponudi i korištenju toplica. Cilj mi je obići sve županije te se pobliže upoznati s turističkim aktivnostima, planovima i postojećim projektima, jer na taj način dobivam povratnu informaciju o turističkim proizvodima županija te načinima na koji ih možemo dodatno poboljšati“, rekao je ministar Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin, sa suradnicima, posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju te se sastao s predstavnicima lokalne vlasti i turističkog gospodarstva županije. Na sastanku su, između ostalih, prisustvovali županica Sonja Borovčak, gradonačelnik grada Klanjca Željko Kolar i direktorica županijskog TZ-a Sanja Škrinjar. Ministar Lorencin upoznao je prisutne s aktivnostima Ministarstva turizma, istaknuvši dva prioritetna dokumenta za turističko upravljanje: Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koja će se kroz nekoliko tjedana naći na raspravi i usvajanju u Hrvatskom saboru te Strateški marketinški plan hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine, čija izrada uskoro počinje.

„Razvoj turizma na kontinentu predstavlja veliki izazov, a prilika za jači razvoj leži upravo u ponudi i korištenju toplica. Cilj mi je obići sve županije te se pobliže upoznati s turističkim aktivnostima, planovima i postojećim projektima, jer na taj način dobivam povratnu informaciju o turističkim proizvodima županija te načinima na koji ih možemo dodatno poboljšati“, rekao je ministar Lorencin. Nadalje, istaknuo je važnost formiranja destinacijskih menadžment organizacija koje će upravljati turističkim proizvodima, a posebno je naglasio važnost korištenja sredstava iz strukturnih EU fondova za projekte turističke infrastrukture.

Županica Borovčak predstavila je manifestacije i zaštićene autohtone proizvode Krapinsko-zagorske županije te najavila nove turističke projekte, između ostalog, mrežu biciklističkih staza te gastro vodič za pametne telefone i tablet uređaje. Direktorica Termi Tuhelj, Ivana Kolar istaknula je perspektivu daljnjeg turističkog razvoja ove županije, koja ima potencijal postati više od vikend odredišta, posebice u ponudi toplica, koje posljednjih godina bilježe rast turističkog prometa. Direktorica Bluesan Hotela Kaj, Ivana Sraga istaknula je kako se, s ciljem dodatnog povećanja turističkog prometa u kontinentalnoj Hrvatskoj, kontinuirano radi na podizanju kvalitete i standarda usluga, istaknuvši potrebu razvijanja posebnih oblika turizma na kontinentu, poput gastro, izletničkog i kulturnog turizma, koji će dodatno privlačiti i zadržavati goste u destinaciji.

U sklopu posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, ministar je obišao grad Klanjec i Terme Tuhelj, a u nastavku će obići i neka agroturistička gospodarstva i u općini Sv. Križ Začretje održati sastanak s turističkim gospodarstvenicima.

Već sutradan, u četvrtak, 18. travnja, ministar turizma Darko Lorencin će posjetiti Zadarsku županiju.



Pisane vijesti