Ministar Lorencin otvorio 7. sajam agroturizma u Skradinu te Dane hrvatske male brodogradnje u Splitu

Slika /arhiva/1_dhmb-FAH-H4303661.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je danas u Skradinu 7. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije. Ovom prilikom ministar je istaknuo kako je ovo odličan primjer manifestacije koja doprinosi atraktivnosti turističke destinacije te pokazuje kako je turizam odlična platforma za plasman proizvoda poljoprivrednika i obrtnika. „Ova manifestacija najbolje pokazuje sav trud i maštovitost hrvatskih poljoprivrednika i obrtnika, ali i način kako se zaposliti, bilo samostalno ili zapošljavanjem novih radnika. Turizam je industrija doživljaja, a ukupni doživljaj je i kada turisti mogu kupiti autohtone proizvode koji su izrađeni na području kojeg posjećuju“, naglasio je Lorencin. 

Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je danas u Skradinu 7. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije. Ovom prilikom ministar je istaknuo kako je ovo odličan primjer manifestacije koja doprinosi atraktivnosti turističke destinacije te pokazuje kako je turizam odlična platforma za plasman proizvoda poljoprivrednika i obrtnika. „Ova manifestacija najbolje pokazuje sav trud i maštovitost hrvatskih poljoprivrednika i obrtnika, ali i način kako se zaposliti, bilo samostalno ili zapošljavanjem novih radnika. Turizam je industrija doživljaja, a ukupni doživljaj je i kada turisti mogu kupiti autohtone proizvode koji su izrađeni na području kojeg posjećuju“, naglasio je Lorencin. 

Ruralni turizam jedan je od 10 ključnih proizvoda istaknutih u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020.godine, a važno je da proizvođači standardiziraju i zaštite svoje proizvode te ih takve plasiraju na tržište, poručio je ministar. Župan šibensko-kninski Goran Pauk kazao je kako je važno razvijati turizam u ruralnim dijelovima te kako i ovaj sajam ide u prilog tom cilju.

Otvorenju dvodnevnog Sajma prisustvovali su gradonačelnici i načelnici gradova i općina Šibensko-kninske županije te župani i dožupani koji su u Skradinu održali sjednicu izvršnog odbora Zajednica hrvatskih županija te predstavnici petnaestak turističkih zajednica. Partner sajma ove je godine Brodsko-posavska županija, a svoje prehrambene proizvode, vina, ulja i slično predstavljaju proizvođači iz Hrvatske i Slovenije. Cilj sajma je povezivanje proizvođača autohtonih proizvoda i djelatnika u turizmu, a namijenjen je posebice obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, malim poduzetnicima i obrtnicima kao i zanatlijama koji izrađuju različite tradicijske proizvode. Očekuje se da će ga tijekom dva dana posjetiti oko 20 tisuća ljudi. 

Nakon Skradina, ministar Lorencin otvorio je 7. Dane hrvatske male brodogradnje u Splitu istaknuvši kako je nautika jedan od sedam ključnih proizvoda hrvatskog turizma koje promoviramo na emitivnim tržištima i izvan glavne turističke sezone te proizvod koji ima još veliki potencijal za rast. Ministar je naglasio kako se ovakvom manifestacijom na kojoj sudjeluju hrvatski proizvođači možemo ponositi. Nadogradnjom manifestacije sa Sajmom turističkih atrakcija, dajemo gostima još jedan motiv dolaska  te stvaramo nove vrijednosti turističke ponude. 

Ova nacionalna nautička smotra u sedam godina postojanja postala je središnje mjesto okupljanja svih čimbenika u proizvodnji i prodaji plovila domaće proizvodnje. Uz besplatan ulaz, testne vožnje svih plovila izloženih u moru te široku paletu nautičke opreme, posjetitelji će i ove godine imati priliku vidjeti najbolje brodice proizvedene u malim škverovima iz cijele Hrvatske namijenjenih za sport, razonodu, turizam i ribarstvo.

Sajam turističkih atrakcija nudi najnovije proizvode i inovacije namijenjene koncesionarima plaža, vlasnicima apartmana, agencijama, hotelima i ostalim turističkim subjektima. Bogata ponuda obuhvaća usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, komunalnu opremu, vanjske teretane, dječja igrališta te sve za kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje, kite-surfing te ostale aktivnosti na moru i u prirodi.



Pisane vijesti