Ministar Lorencin na sajmu agroturizma u Skradinu te danima male brodogradnje u Splitu

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin otvorit će 7. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu (četvrtak, 30.travnja u 12 sati).

Sajam će se održati u Skradinu 30.  travnja i 1. svibnja 2015. godine u organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije te uz suorganizatore Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, HGK Županijska komora Šibenik, Grad Skradin i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

Međunarodni 7. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije izložbeno-prodajnog je karaktera i održava se na ulazu u Nacionalni park Krka, a svake godine broj posjetitelja raste. Prošle godine bilo je oko 19.000 posjetitelja.

U nastavku dana ministar će otvoriti 7. Dane hrvatske male brodogradnje, oko 13,45 sati u u marini hotela Le Meridien Lav.

Ova nacionalna nautička smotra u sedam godina postojanja postala je središnje mjesto okupljanja svih čimbenika u proizvodnji i prodaji plovila domaće proizvodnje. Uz besplatan ulaz, testne vožnje svih plovila izloženih u moru te široku paletu nautičke opreme, posjetitelji će i ove godine imati priliku vidjeti najbolje brodice proizvedene u malim škverovima iz cijele Hrvatske namijenjenih za sport, razonodu, turizam i ribarstvo.

Kako bi pripomogli produljenju turističke sezone i stvaranju novih vrijednosti turističke ponude, ove godine održat će se i Sajam turističkih atrakcija koji će ponuditi najnovije proizvode i inovacije namijenjene koncesionarima plaža, vlasnicima apartmana, agencijama, hotelima i ostalim turističkim subjektima. Bogata ponuda obuhvaća usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, komunalnu opremu, vanjske teretane, dječja igrališta te sve za kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje, kite-surfing te ostale aktivnosti na moru i u prirodi.



Najave