Ministar Lorencin i britanski veleposlanik Slinn o važnosti novih ulaganja

Slika /arhiva/w130408-GB-001.jpg

Završne radnje oko pripreme sezone, implementacija ciljeva iz Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te usporedno usvajanje Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma od 2014. do 2018. godine područja su na kojima Ministarstvo turizma intenzivno radi. Uz navedeno, u fokusu interesa je i transformacija sustava turističkih zajednica, a očekujemo i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije za niz turističkih projekata – rekao je ministar turizma Darko Lorencin na susretu s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Davidom Arthurom Slinnom. Ministar Lorencin je dodao kako je rad Ministarstva usmjeren i na kreiranje novih motiva dolazaka, među kojima je i golf, posebno privlačan britanskim turistima, ali i turistima iz Njemačke i Danske, i to pogotovo u razdobljima pred i posezone, ali i za vikend odmore. Uz nove proizvode, ministar je istaknuo i važnost novih ulaganja u hrvatski turizam, posebno  onih usmjerenih na podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta.

Završne radnje oko pripreme sezone, implementacija ciljeva iz Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te usporedno usvajanje Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma od 2014. do 2018. godine područja su na kojima Ministarstvo turizma intenzivno radi. Uz navedeno, u fokusu interesa je i transformacija sustava turističkih zajednica, a očekujemo i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije za niz turističkih projekata – rekao je ministar turizma Darko Lorencin na susretu s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Davidom Arthurom Slinnom.

Ministar Lorencin je dodao kako je rad Ministarstva usmjeren i na kreiranje novih motiva dolazaka, među kojima je i golf, posebno privlačan britanskim turistima, ali i turistima iz Njemačke i Danske, i to pogotovo u razdobljima pred i posezone, ali i za vikend odmore.

Uz nove proizvode, ministar je istaknuo i važnost novih ulaganja u hrvatski turizam, posebno  onih usmjerenih na podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta.

Veleposlanik Slinn je čestitao ministru Lorencinu na preuzimanju dužnosti ministra turizma te se kratko osvrnuo na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Naglasio je kako je ulazak u EU prilika za snažnije brendiranje Hrvatske te upozorio na važnost novih ulaganja.

Podsjećamo, prema podacima Hrvatske turističke zajednice u 2012. godini je u Hrvatskoj ostvareno oko 1,7 milijuna turističkih noćenja i više od 332 tisuće dolazaka britanskih turista, što predstavlja porast od gotovo 23 posto u noćenjima i jednako toliko u dolascima, u odnosu na 2011. godinu.



Pisane vijesti