Ministar Cappelli u posjetu Balama i Buzetu

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190906-Cappelli_Piutti_Cuccurin.JPG

​Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio u Balama gdje je obišao kamp Mon Perin, njihov tematski bazenski kompleks Paleo Park i utvrdu Fort Forno te se sastao s predsjednikom Uprave Massimom Piuttijem i direktoricom tvrtke Plinio d.o.o. Dariom Cuccurin.

Nakon obilaska kampa koji u ukupnom proračunu općine Bale sudjeluje s čak 21 posto davanja, ministar Cappelli obišao je starogradsku jezgru Bala.

„Nakon ključnih ljetnih mjeseci u ovoj turističkog godini sa zadovoljstvom mogu reći kako su pokazatelji dolazaka i noćenja, ali i financijski pokazatelji turističke potrošnje na razini naših očekivanja i predviđanja te u prvih osam mjeseci na razini cijele Hrvatske pokazuju rast od pet posto u dolascima, odnosno dva posto u noćenjima. Danas sam se nakon obilaska ovog kampa još jednom uvjerio kako ulaganje u kvalitetu donosi rezultate te omogućuje produljenje poslovanja na veći dio godine. Primjer za to je i kamp Mon Perin koji u dosadašnjem dijelu godine bilježi rast od osam posto, a u koji je u posljednje tri godine uloženo 100 milijuna kuna“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Kamp Mon Perin nalazi se u neposrednoj blizini srednjovjekovnog gradića Bala, a opasuje ga devet kilometara duga šljunčano-kamenita plaža. Kamp pruža smještaj na prostranim i opremljenim parcelama, na kamp mjestima namijenjenima prvenstveno šatorima, ali i u mobilnim kućicama. Kao dodatne sadržaje kamp nudi animacijske programe, događanja za djecu i odrasle, brojne sportske i rekreacijske sadržaje te restorane, beach barove i kino na otvorenom. Kamp raspolaže i s vlastitim vrtom iz kojeg gosti mogu nabaviti svježe voće i povrće.

U nastavku dana ministar Cappelli će posjetiti grad Buzet gdje će sudjelovati na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Buzeta kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Prema podacima iz sustava eVisitor u Istri trenutno boravi preko 175.000 turista od čega je najviše gostiju iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Velike Britanije dok su s dalekih tržišta najbrojniji gosti iz Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Istru tijekom čitave godine posjeti oko 4,5 milijuna turista, od čega općinu Bale i grad Buzet oko 70 tisuća gostiju koji ostvaruju oko 400.000 noćenja. Od početka godine općina Bale i grad Buzet ostvarili su rast dolazaka od tri posto i rast noćenja od osam posto pri čemu su najviše noćenja ostvarili gosti iz Njemačke, Slovenije, Italije i Austrije.

Pisane vijesti