Lika: 2. festival hodanja, 7. i 8. rujna

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/logo-likafest_hod.jpg

Lika i gradovi Gospić i Otočac, 7. i 8. rujna očekuju više stotina posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva na 2. hrvatskom festivalu hodanja koji će ponuditi hodanje na nekoliko ruta. Festival je međunarodno prepoznat te ima status kandidata za članstvo u Svjetskom savezu hodanja-IML

Održavanje Hrvatskog festivala hodanja u organizaciji Hrvatskog saveza hodanja, Turističke zajednice Ličko-senjske županije i agencije Lika i ove je godine predviđeno za prvi vikend u rujnu, točnije 7. i 8. rujna, kada se u Gospiću i Otočcu, kao gradovima domaćinima očekuje gotovo dvostruko više hodača nego na lanjskom prvom festivalu.

Iznose i duljine ruta hodanja odnosno staze oko Gospića 10+, 20+ i 30+ kilometara, simbolično nazvane Tesla, te oko Otočca gdje su staze nazvane Gacka i dužine su 10+, 20+ i 30+ kilometara.

U Turističkoj zajednici Ličko-senjske županije vjeruju i da će festival hodanja postati tradicionalan u tom kraju, te da će i ove godine, kao lanjske prve, pridonijeti ne samo povećanoj turističkoj posjeti Like nego i turističkoj potrošnji te prepoznatljivosti tog dijela Hrvatske na domaćoj i međunarodnoj turističkoj karti.

Za festival je potrebna prijava, a sve informacije mogu se dobiti na web stranicama festivala.

Najave