Ministar Cappelli na otvorenju Rabske fjere

Slika /arhiva/250717_Fjera.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sudjelovao na otvorenju manifestacije Rapska fjera na otoku Rabu. "Turizam nije više samo 'sunce i more'. Kultura je ono što naši gosti žele i traže, a Hrvatska je postala organizirana i kvalitetna destinacija što je i Rab dokazao svojom fjerom", istaknuo je ministar Cappelli prilikom otvorenja manifestacije.

Prvi i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj, Rabska fjera, temelji se na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364. kada je rapsko gradsko vijeće odlučilo odati počast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio mletačke vlasti. Taj se dan posvećuje i sv. Kristoforu, svecu zaštitniku grada Raba.

Fjera je u prošlosti trajala 14 dana, kada je stanovništvo otoka slavilo moći sveca kojemu se pripisuje zasluga za spašavanje grada od uništenja, a ovogodišnje, 16. izdanje Rapske fjere održava se od 25. do 27. srpnja 2017. godine. Tijekom Fjere posjetiteljima se prikazuju i nude brojne i različite ponude i tradicionalno izrađeni proizvodi u prigodnom srednjovjekovnom ambijentu.

Pisane vijesti