Ministar Bajs u Portorožu

Slika /arhiva/110623-por1.jpg

Ministar turizma Damir Bajs sudjelovao je u četvrtak u Portorožu na kongresu slovenskih turističkih djelatnika kojim je obilježena 60. godišnjica djelovanja međunarodnog turističkog poduzeća Kompas i razgovarao sa slovenskom ministricom gospodarstva Darjom Radič. Jedna od tema na kongresu koji su pripremili Kompas i Fakultet za turističke studije Turistica iz Portoroža bila je i suradnja Hrvatske i Slovenije na području turizma, a želju da se ta suradnja i dalje razvija izrazili su u izjavama nakon razgovora ministar Bajs i ministrica Radič.

Ministar turizma Damir Bajs sudjelovao je u četvrtak u Portorožu na kongresu slovenskih turističkih djelatnika kojim je obilježena 60. godišnjica djelovanja međunarodnog turističkog poduzeća Kompas i razgovarao sa slovenskom ministricom gospodarstva Darjom Radič.

Jedna od tema na kongresu koji su pripremili Kompas i Fakultet za turističke studije Turistica iz Portoroža bila je i suradnja Hrvatske i Slovenije na području turizma, a želju da se ta suradnja i dalje razvija izrazili su u izjavama nakon razgovora ministar Bajs i ministrica Radič.

Prema prvim podacima sustava turističkih zajednica, u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je ukupno184 tisuće dolazaka slovenskih turista (rast 24%), s 611 tisuća noćenja (30% više nego u istom razdoblju 2010. godine).

Rezultati slovenskih gostiju izvanredni su i tijekom mjeseca svibnja, što je uistinu pozitivan uvod u glavni dio sezone. Najave za glavne ljetne mjesece su izvrsne, pa s velikim optimizmom Hrvatska može čekati i na to razdoblje, te računati na još jednu dobru godinu s ovog važnog emitivnog tržišta.

Izvršni direktor Kompasa Dimitrij Piciga koji je donedavno vodio slovensku nacionalnu turističku organizaciju izjavio je da je organizatore turističkih putovanja zadnje dvije godine kao i ostale djelatnosti pogodila financijska kriza i njene posljedice, ali da to pokušavaju riješiti ponudom novih destinacija i konceptom održivog turizma.



Pisane vijesti