Hotel Lone od danas otvoren za goste

Slika /arhiva/rovinj-tz-r-w.jpg

Prvi design hotel s pet zvjezdica u Hrvatskoj, Maistrin hotel Lone u Rovinju, danas je otvoren za goste, a u izgradnju hotela uloženo je 339 milijuna kuna, što ga čini jednom od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu u zadnjih nekoliko godina, izvijestili su iz rovinjske Maistre. Dodaje se kako je otvaranjem hotela Lone Maistra zaposlila 150 novih radnika.

Otvaranjem novog hotela Maistra zaokružuje investicijski ciklus od 2,2 milijarde kuna kroz kojeg su destinacije Rovinj i Vrsar pozicionirane kao jedne od najatraktivnijih odredišta na Jadranu te stvorene pretpostavke za cjelogodišnju turističku aktivnost, izjava je predsjednika Uprave Maistre Tomislava Popovića koja se prenosi u priopćenju.

S hotelom Lone po prvi put se u Hrvatskoj uvodi internacionalni brand Design Hotels, što će omogućiti prodor na nove tržišne segmente te jačanje konkurentnosti i prepoznatljivosti hotela i destinacije na međunarodnom tržištu, navode iz Maistre.

Pripreme za gradnju hotela trajale se tri godine, dok je sama gradnja trajala devet mjeseci te je završena gotovo dva mjeseca prije najavljenog roka.

Za realizaciju projekta angažiran je tim zagrebačkog arhitektonskog studija 3LHD pod vodstvom arhitekta Silvija Novaka, dok je unutarnje uređenje i oprema hotela rezultat suradnje mladih hrvatskih dizajnera i umjetnika. Izvođač radova bila je Zagrebgradnja koja je za ovaj projekt angažirala više od 500 radnika.

Hotel Lone smješten je u neposrednoj blizini mora, a zajedno s hotelima Monte Mulini, Eden i Park, dio je ekskluzivne zone Monte Mulini koja će u konačnici nuditi 750 visokokvalitetnih soba te mogućnost organizacije različitih događanja tijekom cijele godine.

Hotel raspolaže s 248 prostranih moderno uređenih smještajnih jedinica, i to s 236 soba, 11 apartmana i jednim predsjedničkim apartmanom te brojnim popratnim sadržajima uključujući wellness i spa centar na 1.700 četvornih metara te 10 višenamjenskih dvorana.  (Hina)



Pisane vijesti