MINISTAR BAJS POTPISUJE UGOVORE O SUFINANCIRANJU PROMOCIJE ZANIMANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Ministar Damir Bajs u ime Ministarstva turizma, 16. lipnja 2009. godine u 12 sati u prostoru Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, Frankopanska 8, potpisuje ugovore o sufinanciranju promocije zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu s ravnateljima 19 strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Potpisivanju će također nazočiti predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Agencije za strukovno obrazovanje.

Novi je to dio Programa poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu za koji Ministarstvo turizma ove godine planira izdvojiti ukupno 7,5 milijuna kuna, i to za stipendiranje učenika i studenata, uređenje kabineta za praktičnu nastavu u srednjim strukovnim školama za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te prvi put i za sufinanciranje školama troškova promocije turističkih i ugostiteljskih zanimanja.

Navedeni Program prvi put je uspješno proveden tijekom 2008. godine, pri čemu je Ministarstvo turizma za sufinanciranje uređenja 34 kabineta izdvojilo ukupno 4,07 milijuna kuna, a sufinanciralo je i 300-tinjak učeničkih te 30-ak studentskih stipendija.
 

Najave