Međunarodni sajam GAST

Slika /arhiva/gast-sajam-014.JPG

Međunarodni sajam GAST, 19. po redu, održat će se na splitskom Žnjanu od 5. do 9. ožujka uz sudjelovanje više od 900 izlagača iz devet zemalja. Ovogodišnji GAST je usredotočen na turistički sektor i pripremu turističke sezone.

U sklopu sajma bit će organizirani okrugli stolovi o kojima će se raspravljati o aktivnostima nužnim za privlačenje sredstava iz EU fondova za razvitak turističkih djelatnosti. Svih pet dana trajanja sajma posjetitelje očekuju i brojne degustacije te kušanja vina, a predviđena je i prezentacija indonezijske kuhinje i običaja te predstavljanje ponude Dalmatinske zagore, hrane i suvenira.

GAST obuhvaća više specijaliziranih sajmova - prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kave, sajam namještaja - FURNITURA, vina - DIONIZIJANA te sajam turizma - SATURN. Osim iz Hrvatske predstavit će se izlagači iz Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Indonezije, Poljske i Srbije.

Ovogodišnji GAST održava se se pod visokim pokroviteljstvo predsjednika Republike Ive Josipovića te ministarstava turizma, regionalnog razvoja i EU fondova i poljoprivrede, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i županijske Turističke zajednice.



Najave