Međimurje sve poželjnija turistička destinacija

Slika /arhiva/TZMedjimurje15.JPG

U Međimurskoj županiji u 2014. je registrirano 111.217 noćenja, 12 posto više nego u godini prije, što pokazuje kako je najsjevernija hrvatska županija sve poželjnija turistička destinacija. Ovi statistički pokazatelji samo su nastavak pozitivne uzlazne putanje u međimurskom turizmu, kaže zamjenica međimurskog župana Sandra Herman. Dodaje kako je taj kraj posljednjih deset godina bilježio turistički rast na godišnjoj razini od 10 posto, a to je nešto s čime se ne može pohvaliti ni jedna kontinentalna destinacija u Hrvatskoj.

Uz povećanje broja dolazaka i noćenja produžena je i duljina ostanka pa tako gosti u Međimurju prosječno ostaju tri dana. Većina turista i dalje su domaći, njih 65 posto, ali je sve više dolazaka gostiju iz susjednih zemalja - Austrije, Slovenije i Mađarske.

Rezultat je to, smatra Herman, dobro osmišljenih kampanja i nastupa na stranim turističkim tržištima. Istaknula je kako su generator pozitivnih turističkih brojki i dalje Terme Sveti Martin, na njih otpada tri četvrtine broja noćenja. Terme su proširile i povećale svoju ponudu, a potaknule su i svoje okruženje na razvoj drugih oblika turizma koji su dobar popratni sadržaj.

Veliki plus zabilježen je i na području sportsko-rekrativnog turzima. Uz nacionalni gimnastički centar ATON u Nedelišću, koji redovito okuplja vrhunske sportaše na pripremama, uspješnoj godini pripomogla su domaćinstva dva natjecanja - Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva za žene i Svjetskog prvenstva u ribolovu udicom na plovak.

Uz to, Međimurska županija zajedno s Termama Sveti Martin razvija segment cikloturizma. LifeClass Terme Sveti Martin su prvi Adria Bike Hotel u Hrvatskoj koji nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu rekreativnim, ali i profesionalnim biciklistima. (Hina)



Pisane vijesti