LRH: Dobit 33,7 milijuna kuna

Slika /arhiva/lrh.jpg

Opatijska hotelska tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) devet je ovogodišnjih mjeseci završila s 33,75 milijuna kuna dobiti, što je 0,17 posto ili za oko 53 tisuće kuna više od dobiti za isto prošlogodišnje razdoblje i više od planiranog, stoji u financijskom izvješću te tvrtke kojeg prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni devetomjesečni prihodi LRH-a iznosili su 180,5 milijuna kuna, što je porast od 5 posto u odnosu na iste lanjske mjesece.

Istodobno, ukupni su im rashodi porasli 6,3 posto, na 146,8 milijuna kuna, što u komentaru uz Izvješće iz LRH pojašnjavaju porastima naknade za spomeničku rentu, povećanim troškovima koncesijskih odobrenja, naknada za uređenje voda, troškova ZAMP-a i drugih.

U strukturi ukupnih prihoda 65 posto ili 117,17 milijuna kuna ostvareno je od prodaje u inozemstvu, što je u odnosu na prošlogodišnjih devet mjeseci porast od gotovo 3 posto.

Nešto veći porast, od 15,2 posto, bilježe kod prihoda od prodaje u zemlji, koji su iznosili 52,5 milijuna kuna.

Kod ukupnih rashoda najviše se, gotovo 39 posto ili 57,22 milijuna kuna odnosilo na troškove osoblja, koji su u odnosu na lani porasli 3,4 posto.

U komentaru izvješću iz LRH-a napominju da je krajem kolovoza izvršen prijenos dioničkog (kontrolnog) paketa 25 posto plus jedna dionica na Grad Opatiju odnosno na tvrtku Nova Liburnia d.o.o.

Ta je tvrtka osnovana radi upravljanja navedenim kontrolnim paketom dionica, a koje su Gradu Opatiji prenjete 27. kolovoza ove godine, nakon što je Središnja depozitarna agencija (SDA) izvršila prijenos tih dionica sa Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na Grad.

Nakon tog prijenosa najveći dioničar u LRH s 59,08 postotnim udjelom je HFP, dok je s 25 posto plus jednom dionicom druga po udjelu tvrtka Nova Liburnia. Nešto malo više od 11,5 posto dionica drže mali dioničari. (Hina)



Pisane vijesti