Kuret: Split će biti veliki kongresni centar

Slika /arhiva/Split_grb.jpg

Na prostoru splitske istočne gradske obale trebao bi niknuti velik kongresni centar, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskom Poglavarstvu, a gradonačelnik Ivan Kuret je s tim u vezi izjavio kako u gradu neće biti zaustavljena ulaganja u turizam.

Državni tajnik Branko Grgić obećao je u ime Ministarstva turizma 500.000 kuna nepovratnih potpora za izradu studija i dokumentaciju putem programa za poticanje kongresnoga turizma. Kad potkraj ovoga mjeseca bude zaključen javni natječaj, ističe Grgić, ugovor bi mogao biti potpisan sredinom prosinca.

Gradonačelnik Kuret drži da će Split biti veliki kongresni centar jer za to, kako je rekao, ima sve uvjete. Dosadašnja prekratka turistička sezona, od samo nekoliko mjeseci, te nedostatna iskorištenost ionako slabih hotelskih kapaciteta, samo su neki od razloga što je prihvaćena strategija gradskoga turističkog razvoja, rekao je splitski gradonačelnik.

Za današnjeg posjeta Splitu izaslanstvo Ministarstva turizma obišlo je i gradilište hotela "Marjan" u vlasništvu Željka Keruma, otvorenje kojeg se očekuje 1. srpnja iduće godine.

Tom prigodom splitski poduzetnik upozorio je kako još nije riješen problem proširenja zapadne obale. "Zbog nekoga komu to ne odgovara može se zakočiti cijeli projekt, što je ružno jer je to velika šteta za grad, Županiju i za mene kao investitora", kazao je Kerum. Boji se, dodao je, da će hotel "Marjan" biti otvoren 1. srpnja iduće godine", pa da će se tek onda "pred hotelom pojaviti bageri koji će srušiti cestu i početi širiti obalu". (Hina)  



Pisane vijesti