Kulinarski show Chtef Zagorski chef

​U utorak, 29. listopada 2019. godine u Donjoj Stubici održava se velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije, Chtef Zagorski chef, u restoranu Termi Jezerčica, s početkom u 12 sati.

Kulinarski show Chtef Zagorski chef, deveto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su proizvodi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU razini - zagorski puran i mlinci te zagorski štrukli, koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu a za koje također uskoro očekujemo potvrdu o dobivanju zemljopisnog porijekla na EU razini. Ovime smo jedina europska regija koja je zaštitila glavno jelo, prilog i desert.
 
Na devetom izdanju Chtefa Zagorskog chefa će nastupiti:
  • Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena
  • Josip Bival, Blue Sun hotel Kaj
  • Krešimir Plašć, Punkt Beer House
  • Marko Šturlan, Majsecov mlin
  • Ivan Knezić Prigorec, Terme Jezerčica
  • Mirko Ljubić, Terme Tuhelj
  • Matija Cvrtila, Klet Kozjak
Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije,  Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada.

Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije: vina renomiranih zagorskih vinara Bodrena - Borisa  Drenškog, vinarije "Vuglec Breg", IDA Nove - Igor Jambrešić, Vinarije Sever i Vinogradarstva Zdolc.

Moći će se probati i zagorski štrukli, kao i kolači spravljeni po receptima sa tradicionalne manifestacije KZŽ Babičini kolači, koje će pripremiti bakice Zdenkica Ljubić i Božica Lacković. OPG Krog ponudit će zagorski bagremov med, a ZMH Horvat i Kogutex zagorske mlince.
 
NAPOMENA: Dolazak novinara očekuje se najkasnije u 11,30 sati, s obzirom da natjecatelji tada ulaze u kuhinju i počinju kuhati, a novinarima će se omogućiti ulazak u kuhinju u 11,40 sati (na 15 minuta).

Najave