Kršten izletnički brod "Danubius"

Slika /arhiva/ilok-tz-ph1.jpg

Izletnički brod "Danubius", u vlasništvu Iločana Željke i Renata Kovčalija, prvi takve vrste na Dunavu, kršten je danas na vezu u iločkoj luci u sklopu gospodarske i turističke manifestacije 43. Iločke berbe grožđa".

Brod je dugačak sedamnaest metara i može prevesti pedesetak putnika, kazala je Željka Kovčalija dodajući kako će brod, na kojem je posao pronašlo petero djelatnika, osim Dunavom izletnike prevoziti i Dravom.

Veliki je ovo doprinos razvoju turističke ponude Iloka, kao jedne od najvažnijih destinacija kontinentalnog turizma, kazao je tijekom svečanosti ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja Petar Čobanković, koji je i krsni kum "Danubiusa". Čobanković je također kazao kako je izgradnja broda, dijelom sufinancirana sredstvima iz programa socijalnog i gospodarskog oporavka, koji "podržava napore koje ulaže hrvatska vlada u gospodarsku i socijalnu revitalizaciju područja od posebne državne skrbi".

Četrdeset i treća "Iločka berba grožđa" održava se od 28. kolovoza do 5. rujna. Manifestacija se tradicionalno održava od 1962. godine, a proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda i slavljenja dobre godine. (Hina)


Pisane vijesti