Kongresna ponuda Zagreba na jednom mjestu

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Kongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba pokrenuo je aplikaciju „Meet in Zagreb“ baziranu za rad na iOS sustavima. Aplikacija je zamišljena kao pomoć kongresnim organizatorima pa je, tako, na jednom mjestu moguće pregledati sve zagrebačke kongresne kapacitete, PCO i kongresne servise, a također se može preuzeti i kongresna brošura koju je osmislila TZ grada Zagreba.

Uz pokrenutu aplikaciju, Kongresni ured TZ Zagreba prezentirao je sredinom srpnja kongresno-incentive ponudu glavnog hrvatskog grada u Indiji, zajedno s kongresnim uredima pet drugih europskih gradova. Naime, u organizaciji grupacije ECM (European Cities Marketing) čija je članica i TZ Zagreba, od 15. do 18. srpnja, u Indiji su svoju ponudu predstavili Barcelona, Beč, Berlin, Bilbao, Salzburg i Zagreb. Prezentacije i poslovne radionice održane su u gradovima Mumbai, Bengaluru te New Delhi, a interes organizatora za Zagreb i druge europske gradove bio je izuzetno velik.

Podsjećamo, prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Zagrebu je u 2012. godini održano gotovo 50 posto svih poslovnih skupova u Hrvatskoj. U prvom tromjesečju 2013. u Zagrebu je održano 55,7 posto od ukupno održanih skupova u državi. TZGZ očekuje da će se takav pozitivan trend nastaviti, čemu u prilog govore i brojna priznanja našem glavnom gradu, kao što je i ovotjedno uvrštenje Zagreba među top 10 najpoželjnijih europskih destinacija prema portalu VirtualTourist.



Pisane vijesti