Knjiga "Svi hrvatski hoteli 2007/08"

Slika /arhiva/hotelick.jpg

Zagrebačka nakladnička kuća "Business Media Croatia" izdala je knjigu "Svi hrvatski hoteli 2007/08", koja prvi put u Hrvatskoj donosi prikaz gotovo svih hotelskih kapaciteta odnosno 715 hotela, turističkih naselja i apartmana s opisom njihova sadržaja, kapaciteta i s cijenama.

U knjigu je uvršteno svih 525 kategoriziranih hrvatskih hotela, od čega ih je 95 s četiri zvjezdice, 13 s pet zvjezdica, dok ostali nose kategoriju dvije i tri zvjezdice. Uz te u knjizi su predstavljeni i svih 150 malih hotela-redovnih članova Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, kao i turistički objekti koji posluju kao hoteli, a još nisu kategorizirani.

Radi preglednosti knjiga je podijeljena na pet područja-hrvatskih regija (Istra, Kvarner i Primorje, Dalmacija, Grad Zagreb, Središnja Hrvatska i Slavonija).

Urednica uvodnog dijela knjige Alma Radoš napominje da su informacije o hotelima prikupljene u suradnji s hotelijerima i tvrtkama koje upravljaju objektima, kao i s Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera te Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela.

Podršku u izradi knjige dali su bivše Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatska gospodarska komora i Institut za turizam, posebno u dijelu koji donosi prikaz povijesti hotelijerstva u Hrvatskoj, poticajnih mjera za razvoj hotela te ulaganja u turizam u zadnjih nekoliko godina. U knjizi, čija je naklada tri tisuće primjeraka, nalazi se i popratni DVD. (Hina)



Pisane vijesti