U Moskvi sutra Hrvatski turistički dan

Slika /arhiva/HTZ_new_01w.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) sutra će se u Moskvi održati Hrvatski turistički dan, u sklopu kojeg će biti predstavljena hrvatska turistička ponuda, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Hrvatski turistički dan u Moskvi počet će s konferencijom za medije, koju će slijediti poslovna radionica ruskih i hrvatskih turističkih djelatnika. Za tu se radionicu, navode iz HTZ-a, prijavilo više od 30 turističkih tvrtki iz Hrvatske i Rusije.

U večernjim satima u moskovskom restoranu "Sol" održat će se Hrvatska večer, na koju su pozvani predstavnici društveno-političkog života Moskve te brojni turistički djelatnici i novinari.

Iz HTZ-a dodaju da je ta posebna prezentacija hrvatskog turizma u Moskvi vrlo značajna za cijelo rusko tržište, s kojeg je tijekom prošlogodišnjih jedanaest mjeseci u Hrvatsku došlo 40 posto više turista nego u godini prije ili njih gotovo 150 tisuća. Isti postotak rasta s ruskog je tržišta ostvaren i s 1,28 milijuna noćenja, što sveukupno prošlogodišnju sezonu s tog tržišta čini rekordnom.

Ruski turisti time su u Hrvatskoj postigli i prepoznatljiv udjel u ukupnim turističkim događanjima, posebno u segmentu organiziranog prometa i potražnje za hotelskim smještajem, ističu iz HTZ-a. (Hina) 



Pisane vijesti