Kineska delegacija posjetila Ministarstvo turizma

Slika /arhiva/100903-ch-cov-w.jpg

Mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam i hrvatski turistički potencijali bili su glavna tema današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva turizma i tvrtke Camellia Universal, vodeće međunarodne konzultantske tvrtke specijalizirane za uspostavu poslovnih mreža između Kine i zapadnih zemalja.



Državni tajnik za turizam Ivo Mujo tom je prigodom goste iz Kine podsjetio na sve snažnije promotivne aktivnosti koje Hrvatska turistička zajednica, zajedno s partnerima iz Slovenije, provodi na kineskom tržištu.



Naglasio je i ovogodišnji porast kineskih turista u našoj zemlji za čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu, čemu je zasigurno pridonijela i prilagodba viznog režima za goste s tog tržišta, što je bila jedna od mjera Ministarstva turizma u pripremi turističke 2010. godinu.



Državni tajnik Mujo najavio je nastavak promocije hrvatskog turizma na izazovnom kineskom tržištu, za čije turiste hrvatske putničke agencije već pripremaju niz programa. Podsjećamo, kineski turisti Hrvatsku najčešće posjećuju u okviru putovanja po Europi te se kod nas zadržavaju nekoliko dana.



O mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam, odnosno o neprivatiziranim domaćim hotelskim kućama i mogućim lokacijama za tzv. greenfield i brownfield ulaganja, govorio je Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj turizma. Pritom je naglasio kako tvrtke trenutno rade na pripremanju lokacija za raspisivanje javnih natječaja te na raščišćavanju imovinsko-pravnih odnosa i usklađivanju s prostorno-planskom dokumentacijom, tamo gdje je to potrebno.



Vlasnik i glavni direktor tvrtke Camellia Universal Biao Wang, naglasio je velik interes Kineza za ulaganjem u Hrvatsku, ali i sve veći interes kineskih turista za putovanjima. Naime, samo je prošle godine van granica Kine turistički otputovalo 45 milijuna Kineza, koje na putovanjima najviše zanimaju očuvana priroda i kulturna baština te posjeti nacionalnim parkovima i dvorcima, a sve veći interes pokazuju i za tematskim programima, poput vinskih i tzv. gastro tura. Iz tog im je razloga, naglasio je Wang, Hrvatska sve zanimljivije odredište.

Pisane vijesti