Hrvatsko izaslanstvo na Europskoj konferenciji UNWTO-a u Litvi

Slika /arhiva/VILNIUS, 1/2.3.2006;logo_lituania.jpg

U glavnom se gradu Litve Vilniusu 1. i 2. ožujka 2006. godine održava Europska konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO-a) na temu utjecaja proširenja Europske unije na razvoj turizma u Europi, u čijem radu će sudjelovati i hrvatsko izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom Zdenkom Mičićem.

Od izbora za predsjedavajuću zemlju u Komisiji za Europu UNWTO-a, predstavnici Hrvatske  po prvi će put sudjelovati u aktivnostima organiziranim u okviru aktivnosti Regije Europa. Na skupu će turističke trendove u proširenoj Europskoj uniji predstaviti UNWTO regionalni predstavnik za Europu, Luigi Cabrini. O aktivnostima Odjela za turizam Generalnog direktorata za industriju i poduzetništvo govorit će Francesco Ianello. U radu konferencije sudjelovat će i predstavnici ETC-a (European Travel Commission), kao i nekih drugih međunarodnih organizacija (BITS, EuroGites).

Tijekom dvodnevnog rada svoja iskustva u turizmu unutar Europske unije i utjecaja proširenja na njegov razvoj izložit će neke stare članice, ali i svih novih deset članica EU i predstavnici Ruske Federacije.

Tijekom svog boravka u Litvi, Zdenko Mičić sastat će se i s Gediminas Miškinisom, državnim tajnikom litvanskog Ministarstva nadležnim za turizam.



Pisane vijesti