Hrvatske kampove ADAC i ANWB opisuju kvalitetnim

Slika 21.1.2010

Hrvatska i njena kamping ponuda i u ovogodišnjim su kamp vodičima njemačkog i nizozemskog auto kluba ADAC i ANWB opisani kvalitetnim, ali im je prosječna ocjena, iako nešto viša od lanjske, još uvijek niska i u ADAC-ovom vodiču je tek 2,45 od maksimalnih 5, izvijestili su danas iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Ti su vodiči, kao i ocjene iz njih za kampove iz cijele Europe predstavljeni tijekom ovog mjeseca na dva međunarodna, za hrvatski kamping najvažnija sajma - u nizozemskom Utrechtu i u njemačkom Stuttgartu.

S obzirom da su i nizozemsko i njemačko tržište među važnijim za hrvatske kampove, iz KUH-a ističu važnost vodiča dva auto kluba i njihovih ocjena za predstojeću sezonu.

Njemački je ADAC u svom vodiču "Camping Caravaning Fuehrer 2010" (koji ove godine slavi svoj 60. jubilej) naglasio da se hrvatski kampovi nalaze u prekrasnoj prirodi, da je i dalje u njima vidljivo poboljšanje kvalitete, posebno sanitarija, ali i upozorili na problem buke i preglasne muzike koja ometa kampiste.

U vodiču su za ovu, slično kao i za lanjsku godinu, objavili 103 kampa, od kojih je 19 označeno simbolom znatnog poboljšanja kvalitete.

I za ovu godinu ADAC-ovu žutu tablu nose isti hrvatski kampovi kao i lani - Zaton u Zadru, Kanegra, Stella Maris, Park Umag i Finida u Umagu; Lanterna i Solaris u Poreču; Poljana na Malom Lošinju, Vira na Hvaru i Nevio u Orebiću.

Park Umag i Zaton i ove godine imaju prestižnu ADAC-ovu crvenu tablu, koja označava 'superplatz', a dobivaju ga samo oni kampovi koji su po ocjeni ADAC-ovih inspektora u prethodnoj sezoni postigli izvanredan rezultat. Tu je oznaku za 2010. u Europi dobilo samo 80 kampova.

S druge strane, iz KUH-a ističu da nizozemski ANWB prošle godine nije obilazio niti ocjenjivao kampove, nego je u svom ovogodišnjem vodiču "Campinggids 2, 2010" 'prekopirao' rezultate iz prethodne godine.

Tako su se u tom vodiču ponovo našla 82 hrvatska kampa, od kojih je preporuku ANWB-a dobilo šet kampova (Kovačine-Cres, Konobe i Pila-Punat, Adriatic-Šibenik te Rio i Zaton-Zadar), dok su najbolje prosječne ocjene, 8,6 od maksimalnih 10, dobili tek četiri kampa Lanterna, Solaris i Ulika-Poreč te Orsera-Vrsar. (Hina)
 

Pisane vijesti