Hrvatska zemlja partner na sajmu 'CBR' u Münchenu

Slika /arhiva/MÜNCHEN, 22. – 26.2.2007;c-b-r-munchen.jpg

Hrvatska je zemlja partner ovogodišnjeg sajma CBR (Camping – Boot – Reisen) od 22. do 26. veljače, što je dogovoreno tijekom prošlogodišnjeg radnog posjeta hrvatskog premijera dr. Ive Sanader, izvijestili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare glavni direktor sajma Norbert Bargmann, poslovna direktorica Monika Dech i Zlatko Deželjin, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj.

Sajam CBR će i ove godine na površini od 70.000 kvadrata ugostiti oko 1.500 izlagača iz više od 70 zemalja svijeta, a predviđa se da će broj posjetitelja biti premašen u odnosu na lanjsku godinu kada ga je posjetilo oko 110.000 ljudi.

Sajam će u četvrtak, 22. veljače otvoriti premijeri Hrvatske i Bavarske, dr. Ivo Sanader i dr. Edmund Stoiber u nazočnosti brojnih predstavnika političkog i javnog života obiju zemalja. Hrvatsku će uz premijera Sanadera predstavljati ministar mora turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Prvi dan münchenskog CBR-a bogat događanjima i poslovnom vrevom završit će u reprezentativnom prostoru jednog od najstarijih münchenskih hotela „Bayerischer Hof“, gdje Hrvatska turistička zajednica za najvažnije partnere i predstavnike medija priređuje „Hrvatsku večer“ na kojoj će se posluživati tradicionalni hrvatski specijaliteti i odabrana autohtona vina.

Sljedećeg dana održat će se zajednička konferencija za novinare Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, na kojoj će nazočiti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević koji će nazočnima predstaviti hrvatske brandove odnosno autohtone hrvatske proizvode s markom „Izvorno hrvatsko“.

U nedjelju 25. veljače održava se tradicionalni susret nautičara Mediterana, na kojem će izlagati Branko Bačić, državni tajnik za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Svečanoj atmosferi otvorenja doprinijet će zvuci bubnjeva i scenografija Rapskih samostreličara koji će najaviti sam čin presijecanja vrpce. Nakon svečanog otvorenja premijeri i pratnja obići će sajam i posjetiti štand Hrvatske turističke zajednice te se zadržati u razgovoru s turističkim gospodarstvenicima uz prigodni domjenak i pjesmu ansambla „Bonaca“. Rapski samostreličari imat će mimohod kroz sajam sve do hrvatskog štanda te centralne bine na kojoj će demonstrirati srednjovjekovnu vještinu i najaviti tradicionalnu manifestaciju „Rapska fjera“ i time predstaviti bogatstvo kulturnog turizma na Kvarneru. Predstavljanje Hrvatske bit će obogaćeno dalmatinskom pjesmom „Tria Adriana“ koji će nastupati i na centralnoj pozornici sajma i na štandu Hrvatske turističke zajednice.



Pisane vijesti