Potpisan ugovor za projekt 'Stubičke Toplice'

Slika /arhiva/KRAPINA, 13.ožujka 2007;07.0314-kzzup-turizm.jpg

Županica Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki i direktor Hosting International Eugen Sorić danas su potpisali ugovor o poslovno-stručnoj suradnji na realizaciji zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice. 

Tvrtka Hosting International, koja je izabrana na javnom natječaju, prema ugovoru treba  pripremiti kompletnu dokumentaciju za međunarodni javni natječaj i samo provođenje natječaja putem kojeg će se odabrati privatni partner koji će po modelu javno-privatnog partnerstva realizirati zajedno s Krapinsko-zagorskom županijom zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice.

Poslovno-stručna suradnja zasniva se putem konzultantskih usluga po modelu da sve troškove za ugovorene usluge snosi isključivo privatni partner koji će biti izabran na javnom natječaju.

Tvrtka Hosting International će temeljem ovog ugovora izraditi koncepcijsko rješenje, studiju izvodljivosti projekta, dokumentaciju za iskazivanje interesa i provođenje postupka iskazivanja interesa. Također će izraditi prednatječajnu  dokumentaciju i provođenje postupka prednatječaja, te kompletnu natječajnu dokumentaciju, provodit će postupak natječaja, postupak konačnog izbora privatnog partnera i zaključenje Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u zdravstveno-turističkom projektu Stubičke Toplice.

Privatni partner će se odabrati na javnom natječaju najkasnije do 31. listopada 2007. godine, a prvi gosti u tim novim zdravstveno-turističkom objektima mogu se očekivati za tri godine počevši od spomenutog datuma.  

Vrijednost cijelog projekta je za sada procijenjena  na više od 100 milijuna eura, a dosad je interes za taj projekt iskazalo pet stranih i dva domaća investitora. Tim projektom bi Krapinsko-zagorska županija uz postojeće Tuheljske Toplice i završetak Krapinskih Toplica postala termalna kontinentalna rivijera hrvatskog turizma. 



Pisane vijesti