Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje Zlatnu penkalu za 2009. godinu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

S ciljem da istakne vrijednost profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj u stranim medijima, Hrvatska turistička zajednica nagradom „Zlatna penkala“ zahvalit će novinarima na njihovom doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma na inozemnim tržištima u 2009. godini.

Nagrada „Zlatna penkala" dodjeljuje se u dvije kategorije, za najbolji tiskani materijal i za najbolju radio i TV emisiju.
 
Za nagradu „Zlatna penkala“ nominirano je ukupno 33 novinara sa 19 svjetskih tržišta, a na svečanoj dodjeli nagrada u Čakovcu, 11. lipnja 2010. godine, nazočit će 31 novinar.
 
Za 2009. godinu pristiglo je 20 kandidatura za pisani, 11 za TV, 1 za radio i 1 za pisani/fotografski materijal. Dvoje dobitnika "Zlatne penkale" dobivaju glavnu nagradu - dizajnersko rješenje Grand Prix "Zlatne penkale", dok svi ostali nominirani dobivaju umanjeno dizajnersko rješenje "Zlatne penkale". Svi nominirani dobivaju plaketu - zahvalnicu. Kandidate za „Zlatnu penkalu" predlažu predstavništva i ispostave Hrvatske turističke zajednice u svijetu temeljem objavljenog materijala o Hrvatskoj na inozemnim tržištima.
 
Novinari će u Hrvatskoj boraviti u razdoblju od 10. do 13. lipnja 2010. godine, te u prigodnom programu upoznati potencijale ovog dijela Hrvatske.
 
Uz Hrvatsku turističku zajednicu suorganizator je TZ Međimurske županije.
 
Prvog dana boravka novinari će krenuti prema Svetom Martinu na Muri, uz organizirani večernji odlazak u dvorac Terbotz. Drugi je dan je s TZ Varaždinske županije organiziran razgled Varaždina i Zlatnih gorica, a u večernjim satima u Sheier dvorani u Čakovcu održat će se svečanost dodjele nagrada uz prigodan program. Neposredno prije svečanosti dodjele, novinari će imati prilike vidjeti Zrinsku gardu Čakovec koja promovira i Čakovec kao grad Zrinskih i Međimurje kao županiju Zrinskih.
 
Nagrade će novinarima uručiti državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.
 
Treći dan predviđen je za razgled rijeke Mure i prezentacije starih zanata. Povratak za Zagreb je 13. lipnja. Do sada je svečanost dodjele nagrada „Zlatna penkala" održana u Zagrebu, Splitu, Rovinju, Opatiji i Dubrovniku.


Pisane vijesti