Hrvatska se uspješno predstavila na turističkom sajmu u Beču

Slika 17.1.2010

Hrvatska se uspješno predstavila na najvećem austrijskom turističkom sajmu od 14. do 17. siječnja u Beču ocijenio je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Ranko Vlatković.

"Hrvatska je u trendu", izjavio je direktor bečkog Sajma Mathias Linbeck označivši sajam kao turistički barometar za ovu godinu. "Blizina će ove godine igrati veliku ulogu, odnosno odredišta koja su dostupna za nekoliko sati s automobilima". Hrvatska je primjer za to kao Italija, Grčka... Mislim da je Hrvatska veliki dobitnik na Sajmu što pokazuje interes posjetitelja" rekao je Linbeck.

"Interes medija poslovnih partnera i posjetitelja bio je jako veliki" izjavio je direktor predstavništva HTZ u Beču Ranko Vlatković.

Prošle godine, Hrvatsku su posjetile 863 tisuće austrijskih gostiju, što je 10 posto više u odnosu na pretprošlu godinu, a ostvarili su 4 milijuna i 661 tisuću noćenja što je 12 posto više.

"Bit ćemo jako zadovoljni ako se taj broj dolazaka austrijskih turista u Hrvatsku poveća za jedan do dva posto kazao je Vlatković i dodao da se HTZ uvelike pripreme za sudjelovanje na turističkom sajmu u Salzburgu, Linzu kao i najvećem turističkom Sajmu nautike u Tullnu.

Hrvatska turistička zajednica predstavila se najvećem turističkom sajmu u Beču, a odvojeno se predstavila opatijska Rivijera.

Prvi rezultati bookinga pokazuju povećano zanimanje Austrijanaca za odmor u vlastitoj zemlji ili putovanja u vlastitom prijevozu gdje prednjače destinacije Hrvatska, Italija, Grčka ocjenjuju turoperatori.

Država partner Turističkom sajmu u Beču ove godine bio je Tunis, a usporedno s turističkim sajmom održan je i sajam automobila Vienna Autohow. (Hina)


Pisane vijesti