Hrvatska se uspješno predstavila na turističkom sajmu u Beču

Slika /arhiva/ferien_wien_messe.jpg

Hrvatska se uspješno predstavila na najvećem austrijskom turističkom sajmu "Odmori 2008", koji je održan od 17. do 20. siječnja u Beču, ocijenio je u nedjelju direktor Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković.

Turističku ponudu, mogućnost odmora i putovanja predstavilo je u Beču 70-ak država na oko 800 izložbenih mjesta, što je najviše do sada.

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na prostoru od 143 četvorna metra, tradicionalno u okruženju mediteranskih turističkih destinacija.

Zanimanje novinara, poslovnih partnera - putničkih agencija i tour operatora, kao i publike za Hrvatsku je bio izuzetan, ocijenio je direktor Hrvatske turističke zajednice u Beču.

"Izraženo je zadovoljstvo kod naših najvećih tour operatora, koji kažu da prvi dani otvorenog bookinga pokazuju povećani interes Austrijanaca za odmor u Hrvatskoj. To je dobra naznaka i uvod u ovogodišnju turističku sezonu te je za očekivati da će se ostvariti naša predviđanja, povećanje dolaska i noćenja austrijskih gostiju za tri posto", rekao je on.

Prema svim predviđanjima Hrvatska će ove godine u Austriji biti jedna od tri najtraženije turističke destinacije, uz Egipat i SAD, ocjenjuju turistički stručnjaci.

U 2007. godini 810 tisuća Austrijanaca posjetilo je Hrvatsku i ostvarilo 4 milijuna 255 tisuća noćenja. Austrijski gosti putuju više puta u Hrvatsku. Prema podacima austrijskog moto saveza 60 posto njih putuje u vlastitu prijevozu.

Zemlja partner sajmu ove godine bio je Egipat, a usporedno s turističkim sajmom održana je i izložba skupih automobila "Viena auto show". (Hina) 



Pisane vijesti