Beč: Otvoren turistički sajam Odmori 2008.

Slika /arhiva/ferien_wien_messe.jpg

U Beču je u danas otvoren Međunarodni turistički sajam Odmori 2008., na kojemu turističku ponudu, uz 70-tak zemalja, predstavlja i Republika Hrvatska. Bečki turistički sajam najveće je mjesto prezentacije turističke ponude u Austriji za domaće i međunarodne izlagače, rekao je prigodom otvaranja sajma njegov direktor Johann Jungreith-Mair, naglasivši da će turizam ove godine u Austriji imati posebnu ulogu zbog europskog nogometnog prvenstva - EURO 2008.

U Beču je u danas otvoren Međunarodni turistički sajam Odmori 2008., na kojemu turističku ponudu, uz 70-tak zemalja, predstavlja i Republika Hrvatska.

Bečki turistički sajam najveće je mjesto prezentacije turističke ponude u Austriji za domaće i međunarodne izlagače, rekao je prigodom otvaranja sajma njegov direktor Johann Jungreith-Mair, naglasivši da će turizam ove godine u Austriji imati posebnu ulogu zbog europskog nogometnog prvenstva - EURO 2008.

Oko 800 izlagača iz 70-tak država nastoje na najbolji mogući način predstaviti svoje turističke mogućnosti i privući interes publike da izaberu njihovu državu za godišnji odmor. Hrvatska nastupa na izložbenom mjestu veličine od 143 četvorna metra, tradicionalno u okruženju sredozemnih turističkih destinacija.

Iz godine u godinu bilježi se pozitivan trend u hrvatsko-austrijskoj turističkoj suradnji. Lani je našu zemlju posjetilo 810 tisuća austrijskih gostiju i ostvarilo 4 milijuna 255 tisuća noćenja.

"Ove godine očekuje se povećanje od tri posto", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković dodavši da je već danas hrvatsko izložbeno mjesto jako dobro posjećeno.

Prema anketi austrijskog dnevnog lista Oesterreich, uz Egipat i SAD, ove godine je i Hrvatska jedna od najtraženijih turističkih destinacija Austrijanaca.

Zemlja partner na sajmu je Egipat, dok je Koruška regionalni partner. Usporedo s tom turističkom priredbom, na sajmu se održava i izložba skupih automobila "Wienna Autoshow". Organizatori očekuju više od 150 tisuća posjetitelja. (Hina)



Pisane vijesti